• Κοινωνία

    Πυρκαγιά στην Εύβοια: Πληθαίνουν οι μαρτυρίες και οι ενδείξεις που «δείχνουν» εμπρησμό

    • NewsRoom

    Η τεράστια καταστροφή που αφήνει πίσω της η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια


    Σαφείς φαίνεται πως είναι πλέον οι ενδείξεις που έχουν τα αρμόδια κλιμάκια της Πυροσβεστικής από την περιοχή της Αγριλίτσας Ευβοίας, οι οποίες οδηγούν στο συμπέρασμα πως η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα χαράματα της Τρίτης οφείλεται σε εμπρησμό.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, μάλιστα, τα κλιμάκια της Δίωξης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού  έχουν συλλέξει μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που είδαν κάποιο όχημα λίγο πριν από την έναρξη της πυρκαγιάς να κινείται ύποπτα στην περιοχή.

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθάς, υπάρχει μια μαρτυρία ενός μοναχού από το μοναστήρι που βρίσκεται στο χωριό Μακρυμάλλη, ότι λίγο πριν την έναρξη της φωτιάς πέρασε από την περιοχή ένα αυτοκίνητο με σβησμένα φώτα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος,  λίγες μέρες πριν τη μεγάλη πυρκαγιά που έχει κάνει στάχτη τουλάχιστον 23.000 στρέμματα δάσους, και συγκεκριμένα την Παρασκευή, σε απόσταση 7 χιλιομέτρων είχε ξεσπάσει και πάλι πυρκαγιά στις 3 το πρωί!

    Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε την Τετάρτη το τηλεοπτικό κανάλι OPEN, οι πυροσβεστική φαίνεται πως οδηγείται στο συμπέρασμα πως η φωτιά προήλθε από εμπρησμό, με τον εμπρηστή (ή τους εμπρηστές) να κινήθηκε μεθοδικά, ανάβοντας τρεις διαδοχικές εστίες σε κοντινά σημεία – σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων το ένα από το άλλο – μέσα στο δάσος, χωρίς να αφήσει πίσω του ίχνη.

    Μάλιστα, πέρυσι τέτοια εποχή, στις 12 Αυγούστου 2018, είχε  ξεσπάσει φωτιά κοντά στο Κοντοδεσπότι, πολύ κοντά στην φετινή εστία της φωτιάς, και είχε συλληφθεί ένας 32χρονος άνδρας ως υπεύθυνος για εννιά δασικές πυρκαγιές το διάστημα από 2 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου. Καταδικάστηκε για έναν εμπρησμό, ενώ ανέφερε ότι το έκανε επειδή τον κορόιδευαν συγχωριανοί του και η σερβιτόρα του καφενείου του χωριού.



    ΣΧΟΛΙΑ