Κοινωνία

Ηλεία: Ο εμπρηστής επιτέθηκε στους πυροσβέστες και προκάλεσε τροχαίο!

  • NewsRoom


Επεισοδιακή φαίνεται πως ήταν η σύλληψη του 58χρονου εμπρηστή ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε πυρκαγιά από πρόθεση σε σε αγροτοδασική έκταση στην Παλαιοβαρβάσαινα του δήμου Πύργου, στην Ηλεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ilialive.gr,  οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Πύργου, μετά τη φωτιά που ξέσπασε χθες νωρίς το απόγευμα στην περιοχή ανάμεσα στην Παλαιοβαρβάσαινα και τις Καρούτες, αναζήτησαν, εντόπισαν και τελικά προσήγαγάν ένα άτομο, ως ύποπτο για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά αλλά και για άλλες.

Ο 58χρονος εντοπίστηκε στην περιοχή μεταξύ της Αλφειούσας και του Επιτάλιου. Κατά την προσαγωγή του στην υπηρεσία με όχημα της Πυροσβεστικής, ο άνδρας όρμησε με μανία στον οδηγό του οχήματος και τους άλλους δύο πυροσβέστες, χτυπώντας τους. Ο οδηγός στην προσπάθειά του να τον αποφύγει και να αμυνθεί, σταμάτησε απότομα το όχημα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο υπηρεσιακό όχημα που ακολουθούσε ακριβώς πίσω.

Ο δράστης συνέχισε να είναι επιθετικός και εξαγριωμένος με αποτέλεσμα να λάβει διαστάσεις η συμπλοκή και κάποιοι από τους πυροσβέστες να τραυματιστούν.

Τελικά με τη συνδρομή και άλλων πυροσβεστών, ο δράστης συνελήφθη και κρατείται. Το Ανακριτικό Τμήμα ερευνά την πιθανή εμπλοκή του και σε άλλες υποθέσεις εμπρησμού, όπως αυτή στην πυρκαγιά πριν λίγες ημέρες μέσα στη νύχτα στην ίδια περιοχή, αλλά και άλλες προγενέστερες…


ΣΧΟΛΙΑ