• Κοινωνία

    Ποινική δίωξη στους δύο αστυνομικούς που κατήγγειλε 19χρονη για βιασμό στο ΑΤ Ομονοίας

    Διαμαρτυρία αστυνομικών έξω από το Αστυνομικό τμπήμα Ομόνοιας με αφορμή την επίθεση με μολότοφ που δέχτηκε το αστυνομικό τμήμα, στην Αθήνα, στις 16 Οκτωβρίου, 2018 / Police officers΄ protest outside the Omonia Police Station on the occasion of the Molotov attack on the police station in Athens on October 16, 2018


    Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων ασκήθηκε σε βάρος των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, τους οποίους κατήγγειλε μία 19χρονη ότι τη βίασαν μέσα στο ΑΤ της Ομόνοιας.

    Οι αστυνομικοί που φέρονται να έχουν βιντεοσκοπήσει τις πράξεις τους, παραπέμπονται σε ανακριτή για να απολογηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι υπήρξε συναίνεση της καταγγέλλουσας για την ερωτική συνεύρεση.

    Το ιστορικό

    Στις συλλήψεις των δύο αστυνομικών που κατήγγειλε για βιασμό μια 19χρονη στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας προχώρησε η ΕΛΑΣ. Καθοριστική για τις συλλήψεις των δύο αστυνομικών αποδείχθηκε η ιατροδικαστική έκθεση με τον ιατροδικαστή να διαπιστώνει ίχνη βιασμού στην 19χρονη.

    Το συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης μέσα στο αστυνομικό τμήμα και η κοπέλα, όπως κατήγγειλε, οδηγήθηκε από τους δύο αστυνομικούς σε δωμάτιο και βιάστηκε.

    Σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε ζητήσει την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας. «Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους» είχε διαμηνύσει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

    Διαβάστε επίσης

    Φρίκη στο Λονδίνο: 38χρονη έκανε βόλτες κουβαλώντας σε βαλίτσα το αποκεφαλισμένο πτώμα 70χρονης

    Δήμητρα Κατσαφάδου: Συνελήφθη στενή συνεργάτης της για τις διαρρήξεις στην επιχείρησή της



    ΣΧΟΛΙΑ