• Κοινωνία

    Ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή για τον τράπερ που μαχαίρωσε διανομέα στη Λένορμαν

    Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον γνωστό τράπερ που συνελήφθη για το μαχαίρωμα του διανομέα καφετέριας, πριν από 2 εβδομάδες στη λεωφόρο Λένορμαν.

    Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο τον έκρινε ένοχο για τις βαριές σωματικές βλάβες του 32χρονου, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης 28 μηνών με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό της νεανικής ηλικίας.

    Μετανιωμένος εμφανίστηκε στην απολογία του ο τράπερ και δήλωσε ότι προετοιμάζεται να… μετακομίσει σε άλλη περιοχή για να αλλάξει περιβάλλον και κακές παρέες:

    «Δε θέλω να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Θέλω να τελειώνουμε. Έχω ζητήσει από μεσιτικό γραφείο να μου βρει σπίτι για να αλλάξω γειτονιά να μείνω μακριά από αυτά τα πράγματα.»

    Για την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ εκείνου, δύο φίλων του και του διανομέα της καφετέριας, ο νεαρός έδωσε τη δική του εκδοχή, με τους δικαστές να εκφράζουν με τις ερωτήσεις τους την αμφισβήτηση τους στα λεγόμενα του:

    Τράπερ: Το θύμα ήταν εριστικό και προκλητικό πάντα. Ο συγκατηγορούμενος μου Χ. ήταν αναστατωμένος με το θύμα, το οποίο πέρασε από το σημείο που βρισκόμασταν και έκανε άσεμνες χειρονομίες προς εμάς. Αναστατωθήκαμε μεταξύ μας και είπαμε να πάμε στο μαγαζί που δουλεύει για να συζητήσουμε. Βγαίνουμε από το αμάξι, ο παθών ήταν απ’ έξω και άρχισε να μας βρίζει. Ο Χ. τον ακολούθησε στο μαγαζί. Το θύμα έκανε συνεχώς μια κίνηση ότι θα βγάλει μαχαίρι από την τσέπη. Πήραμε τις πεταλούδες από το αμάξι και τις κρατούσαμε στο χέρι. Ανέβηκε η ένταση, προσπάθησα να τους χωρίσω και πάνω στο μπουλούκι έγινε ότι έγινε. Ήμουν θολωμένος. Είδα το θύμα να τρέχει προς το μέρος μας με μαχαίρι και να μας λέει «θα πεθάνετε». Βγήκε έξω το θύμα και πέτυχε τον Β. κάτω από το στήθος.

    Πρόεδρος: Πήγατε να τους χωρίσετε με τα μαχαίρια στο χέρι;

    Τράπερ: Ναι δεν το σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή.

    Πρόεδρος: Πήρατε μαχαίρια για να τους χωρίσετε;

    Τράπερ: Πήγαμε όταν έκανε την κίνηση αυτή.

    Πρόεδρος: Ναι, αλλά δεν έβγαλε τίποτα.

    Τράπερ: Εγώ σας λέω πως σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή. Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω το μαχαίρι.

    Πρόεδρος: Ναι αλλά το χρησιμοποιήσατε;

    Τράπερ: Πάνω στο πέρα δώθε.

    Πρόεδρος: Μαχαιρώσατε;

    Τράπερ: Δεν το θυμάμαι. Λογικά όχι, αλλά μάλλον έγινε. Δεν είχα πρόθεση.

    «Ήρθαν να με σφάξουν»

    Μια ασήμαντη αφορμή, μία εξύβριση εκείνου προς τον έναν συγκατηγορούμενο του τράπερ, πριν από 1 μήνα, περιέγραψε το θύμα στους δικαστές ως την αιτία του άγριου καβγά.

    «Εγώ δεν τον είχα βρίσει. Ήρθε έξω από το μαγαζί και με φώναξε να βγω έξω. Εκεί αντίκρυσα 3 άτομα μεταξύ των οποίων και τον τράπερ, με ένα μαχαίρι στο χέρι. Μπαίνω μέσα στο μαγαζί και έρχονται από πίσω μου. Με έπιασαν από το λαιμό, Ό ένας με ακινητοποίησε και ο τράπερ με αυτόν που με κατηγορούσε ότι τον έβρισα, με μαχαίρωσαν από πίσω στα πόδια, μηρό, μπράτσο. Είχα αιμορραγία. Έτρεξα φοβούμενος για τη ζωή μου. Αν δεν άρπαζαν εγώ ένα κουζινομάχαιρο θα συνέχιζαν να με μαχαιρώνουν ακόμα».

    Το θύμα υποστήριξε πως η πρόθεση των δραστών της επίθεσης ήταν μόνο να τον τραυματίσουν:

    «Πιστεύω ότι είχαν πρόθεση να με τραυματίσουν, ήρθαν να με «σφάξουν» χωρίς κανένα λόγο. Με απειλούσαν ότι θα τα ξαναπούμε. Τους φαινόταν αστείο. Ο Χ. μου είπε ότι θα με πυροβολήσει κιόλας και θα τα ξαναπούμε».

    Όπως κατέθεσε δέχθηκε 6 μαχαιριές και νοσηλεύτηκε για οκτώ ημέρες, με ρήξη νεφρού: «Τα πρώτα χτυπήματα ήταν στα πόδια αλλά ένα με βρήκε στο νεφρό. Στο νεφρό ήταν στοχευμένο, στην καρδιά δεν ήταν διότι είμασταν κάτω και παλεύαμε. Στην πάλη ρίχνανε όπου πάει. Είναι ομάδα, έτσι λειτουργούν αυτοί, το έχουν κάνει ξανά, απλά δεν υπήρχαν μάρτυρες, εγώ είμαι τυχερός διότι έγινε στο μαγαζί».

    Ο δεύτερος κατηγορούμενος, που φέρεται με τον τράπερ να μαχαίρωσε το θύμα, είπε στην απολογία του:

    «Καθόμασταν στην πλατεία .Το θύμα πέρασε δυο φορές με τη μηχανή από το σημείο που βρισκόμαστε και έκανε άσεμνες χειρονομίες. Εμείς δεν αντιδράσαμε και πέρασε ξανά κι έκανε τα ίδια. Όποτε εμείς θέλαμε να σταματήσει να γίνεται αυτό το πράγμα. Όταν βγήκε έξω από την καφετέρια το θύμα είχε άγριες διαθέσεις. Μπήκε μέσα και τον ακολούθησε ο Χ., είχαν διάλογο μεταξύ τους και ξεκίνησε τσακωμός. Το θύμα έκανε κίνηση ότι θα βγάλει κάτι από την τσέπη του και έτσι έγιναν όλα. Φοβηθήκαμε. Μετά βγάλαμε κι εμείς μαχαίρια για να τον φοβίσουμε. Πάνω στον τσακωμό έγιναν όλα».

    Εκτός από τον τράπερ καταδικάστηκε σε ποινή 28 μηνών με 3ετή αναστολή και ο ένας συγκατηγορούμενός του, ενώ σε φυλάκιση 36 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε ο τρίτος κατηγορούμενος, ο οποίος είχε και την αρχική αντιδικία με το θύμα.. Ένας 4ος κατηγορούμενος αθωώθηκε.

    Πάντως ο εισαγγελέας, νωρίτερα, είχε προτείνει την μετατροπή της κατηγορίας προς το ελαφρύτερο (επικίνδυνη σωματική βλάβη), χωρίς να γίνει αυτό δεκτό από το δικαστήριο.

    «Δεν προέκυψε το αδίκημα της βαριάς σωματικής βλάβης», είπε στην αγόρευση του, με το σκεπτικό ότι «δεν προέκυψε κίνδυνος ζωής του παθόντος, ούτε σοβαρός ακρωτηριασμός, ούτε εμποδίστηκε σημαντικά και για μεγάλο διάστημα η καθημερινότητα του».

    Διαβάστε επίσης:

    Στο πειθαρχικό του ΔΣΑ ο αντεμβολιαστής δικηγόρος που διώκεται από τις Αρχές

    Διεκόπη η δίκη του ψευτογιατρού – Νοσηλεύεται με κορονοϊό, λένε οι δικηγόροι του



    ΣΧΟΛΙΑ