• Κοινωνία

    Διεκόπη η δίκη του ψευτογιατρού – Νοσηλεύεται με κορονοϊό, λένε οι δικηγόροι του

    ψευτογιατρός


    Μόλις 23 ημέρες πριν συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18 μηνών, η δίκη του ψευτογιατρού με τα «ματζούνια» που κατηγορείται για τους θανάτους 12 ασθενών και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος άλλων 14, δεν άρχισε ούτε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστηριο της Αθήνας.

    Ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται με κορονοϊό, σύμφωνα με τους δικηγόρους του και αδυνατεί να τους υπογράψει εξουσιοδότηση για να τον εκπροσωπήσουν στη δίκη!

    Ωστόσο, δεν προσκόμισαν καμία έγγραφη βεβαίωση του νοσοκομείου για να το πιστοποιήσουν! Ζήτησαν μόνο διακοπή της δίκης μέχρι να γίνει καλά και να μπορέσει, όπως επιθυμεί, να είναι παρών στο δικαστήριο.

    «Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε το Σάββατο από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού στον ‘Ευαγγελισμό’. Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρουμε εξουσιοδότηση καθώς υποστηρίζεται από οξυγόνο. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αν και εμβολιασμένος», δήλωσαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι του, οι οποίοι είχαν εμφανιστεί χωρίς εξουσιοδότηση και προ 10ημέρου, την πρώτη μέρα της δίκης.

    Ο εισαγγελέας επικοινώνησε με τον «Ευαγγελισμό» και τελικώς το δικαστήριο διέκοψε για τις 3 το μεσημέρι προκειμένου να διαβιβαστεί το έγγραφο νοσηλείας.

    Το αίτημα για (προφανώς) πολυήμερη διακοπή της δίκης προκάλεσε την αντίδραση των συγγενών θυμάτων και των θυμάτων. Οι δικηγόροι τους ζήτησαν την απόρριψη του αιτήματος, τονίζοντας:

    «Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του, το πιστοποιητικό.»

    Το πρωί η έναρξη της δίκης καθυστέρησε καθώς οι υπόλοιποι δικαστές περίμεναν επί 1,5 ώρα την άφιξη ενός εκ των ενόρκων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ψευτογιατρός: Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

    Σε δίκη παραπέμπεται ο 48χρονος ψευτογιατρός που εξαπατούσε καρκινοπαθείς

    Νέο βαρύτατο κατηγορητήριο για τον ψευτογιατρό



    ΣΧΟΛΙΑ