• Κοινωνία

    Πιερρακάκης: Τα μηνύματα 112 δεν έφτασαν στις συσκευές της Apple

    • NewsRoom

    Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης


    Το σύστημα μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης «112» θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Όπως αποκάλυψε ο κ. Πιερρακάκης κατά τις πρώτες δοκιμές διαπιστώθηκαν, κάποια προβλήματα που αφορούσαν τους χρήστες τηλεφώνων της Apple.  Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες τόνισε πως χρειάστηκε η προσωπική του παρέμβαση όταν διαπιστώθηκε ότι τα μηνύματα του «112» δεν έφταναν στους συγκεκριμένους χρήστες. Μάλιστα ο κ. Πιερρακάκης είπε πως το πρόβλημα θα λυθεί στις επόμενες ενημερώσεις λογισμικού των κινητών της εν λόγω εταιρίας ώστε να μπορούν να λαμβάνουν τα μηνύματα του «112».

    Ακόμα κι αν λυθεί το πρόβλημα με τις συσκευές iPhone πάντως, τα μηνύματα έγκαιρης προειδοποίησης (112) θα φτάνουν μόνο σε συσκευές smart phone και όχι σε συμβατικές παλαιότερης τεχνολογίας.

    Αναφορικά με το gov.gr και τη διασύνδεση όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου, αλλά και τις νέες ταυτότητες, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε απαιτούνται ακόμα χιλιάδες μικρές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά υπάρχουν σημαντικά βήματα κάθε φορά.



    ΣΧΟΛΙΑ