Κοινωνία

112 – Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης: Πού θα χτυπήσουν σήμερα τα κινητά

Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης 112


Στη Σύρο η αποστολή δοκιμαστικών SMS από το 112

Νέα δοκιμαστική αποστολή μηνυμάτων από την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης του 112 εν μέσω αντιπυρικής περιόδου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα στις 12:00 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης θα βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, όπου θα πραγματοποιηθεί η άσκηση λειτουργίας του συστήματος αποστολής sms σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Τα SMS θα αποσταλλούν στη Σύρο.

Σε ό,τι αφορά τις δοκιμές θα πραγματοποιηθούν εκπομπές-μηνύματα της υπηρεσίας Cell Broadcast και SMS. Οι εκπομπές Cell Broadcast θα ληφθούν από όσες κινητές συσκευές βρίσκονται εντός της περιοχής και υποστηρίζουν την υπηρεσία εκπομπής κυψέλης (Cell Broadcast) ή/και έχουν γίνει ρυθμίσεις ώστε να είναι ενεργοποιημένη.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες δοκιμαστικές αποστολές μηνυμάτων έγιναν στις 12 Ιουλίου.

Τα μηνύματα SMS που θα λάβουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Σύρου στα κινητά τους, σύμφωνα με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, θα έχουν την εξής μορφή:

«ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ ΩΩ:ΛΛ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣ».


ΣΧΟΛΙΑ