• Κοινωνία

    Ποια τα μέτρα που εισηγείται η επιτροπή εμπειρογνωμόνων μετά τα τοπικά lockdown

    • NewsRoom


    Σε δύο οριζόντια μέτρα για την ανακοπή της διασποράς του νέου κορονοϊού κατέληξε, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, μετά τις ανακοινώσεις των lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα οριζόντιο μέτρο αφορά στη χρήση μάσκας παντού, σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, και το δεύτερο μέτρο είναι η αναστολή όλων των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων.

    Τα προτεινόμενα μέτρα, τα οποία “κλείδωσαν” έπειτα από πολύωρες διαβουλεύσεις, θα εισηγηθούν στον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα αποφασίσει και θα ανακοινώσει αύριο Παρασκευή, ποια από αυτά θα υιοθετήσει η Πολιτεία.

    Οι προτάσεις περιλαμβάνουν:

    Υποχρεωτική χρήση μάσκας, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε όλη τη χώρα

    Απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός των πορτοκαλί περιοχών

    Μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, στις πορτοκαλί περιοχές

    Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10.30 έως τις 5 το πρωί, στις πορτοκαλί περιοχές.

    Αύξηση της τηλεργασίας έως και 60%, όπου είναι εφικτό, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε επίπεδο επικράτειας

    Αύξηση της τηλεκπαίδευσης στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όλης της χώρας

    Επιπλέον προτάσεις για την εστίαση περιλαμβάνουν, την αυστηρότερη τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων, τη χρήση μουσικής σε χαμηλή ένταση ώστε να μη διασπείρεται ο ιός με έντονες συνομιλίες μεταξύ των θαμώνων, αλλά και τον καλύτερο εξαερισμό των κλειστών χώρων.

    Τέλος, προτείνεται η χρήση μάσκας και σε καθιστούς θαμώνες και η αφαίρεσή της μόνο κατά την ώρα του φαγητού ή του ποτού.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ