• ΥΓΕΙΑ

    Νίκος Χαρδαλιάς: Lockdown από αύριο σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Λάρισα – Ποιες περιοχές ανεβαίνουν στο «πορτοκαλί επίπεδο»

    • NewsRoom
    Νίκος Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για σύνδεση του ισχαιμικού επεισοδίου με το εμβόλιο

    Νίκος Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για σύνδεση του ισχαιμικού επεισοδίου με το εμβόλιο


    Στο «επίπεδο 4: Αυξημένου Κινδύνου» περνούν από το πρωί της Παρασκευής οι Περιφερειακής Ενότητες Θεσσαλονίκης, Ροδόπης και Λάρισας όπως ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

    Παράλληλα, στο «επίπεδο 3» περνούν οι ΠΕ Πέλλας, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Κιλκίς, Πιερίας, Καβάλας, Ημαθίας, Χαλκιδικής.

    Στο «επίπεδο 2» ανεβαίνουν οι ΠΕ Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

    Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η αντιμετώπιση και του δεύτερου κύματος της πανδημίας απαιτεί ετοιμότητα και εγρήγορση, προσθέτοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση, με στόχο να προστατευτεί η υγεία όλων μας αλλά και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Υιοθετούμε δυναμικά μέτρα και κάθε μέρα αξιολογούμε τα δεδομένα, ακόμα και αυτήν την στιγμή», σημείωσε.

    Σε ό,τι αφορά τις νέες περιοχές που ανεβαίνουν στο «επίπεδο 4», ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως η απόφαση ελήφθη καθώς παρατηρείται μια έξαρση τις τελευταίες ημέρες.

    Όπως τόνισε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν επί του παρόντος 1.955 ενεργά κρούσματα και 4.459 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα. Αντίστοιχα, στη Λάρισα 343 είναι τα ενεργά κρούσματα και 721 οι στενές επαφές, ενώ στη Ροδόπη τα ενεργά κρούσματα είναι 217 και 488 οι στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα



    ΣΧΟΛΙΑ