• Κοινωνία

    Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου: ΕΔΕ διέταξε το «ΑΤΤΙΚΟΝ» – Νομικές κινήσεις προαναγγέλλει ο Κούγιας

    • NewsRoom
    Γιάννης Καλλιάνος

    Γιάννης Καλλιάνος


    Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου σε ηλικία 79 ετών.

    Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου.

    Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

    «Σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» ανακοινώνουμε σήμερα 25/4/2024 το θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

    Για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα, η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης»

    Η οικογένεια του Γιάννης Καλλιάνου ανέθεσε τη νομική της εκπροσώπηση στον Αλέξη Κούγια. Ήδη ο γνωστός ποινικολόγος έχει στα χέρια του τον ιατρικό φάκελο του πατέρα του βουλευτή και ειδικοί ιατροδικαστές και επιστημονικοί συνεργάτες, θα μελετήσουν όλα τα στοιχεία, ώστε να προχωρήσει η οικογένεια σε όλες τις νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου.

    Το βίντεο με δάκρυα στα μάτια

    Ο Γιάννης Καλλιάνος σε βίντεο που είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

    Με δάκρυα στα μάτια και λυγμούς ο βουλευτής της ΝΔ εξομολογήθηκε την αγωνία του για την περιπέτεια της υγείας του πατέρα του, καταγγέλλοντας «σύστημα» σε δημόσιο νοσοκομείο, που αρχικά δεν ήθελε να κατονομάσει.

    «Θέλω να πω κάποια πράγματα όχι για να με λυπηθείτε, αλλά για να ξεμπροστιάσω ένα σύστημα συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση όχι μόνο εμένα, αλλά ολόκληρη την οικογένεια μου», είπε. «Ο πατέρας μου έχει πολλά προβλήματα υγείας, καθώς κάνει και αιμοκάθαρση και έχει ζάχαρο. Πριν 15 ημέρες μπήκε στη Βούλα καθώς μαύρισε το δάχτυλο του μιας και έχει διαβητικό πόδι. Του φέρθηκαν πολύ καλά στην Βούλα, αλλά του είπαν ότι τέτοια μεγάλα αγγειοχειρουργικά θέματα δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν όπως θα έπρεπε και θα πρέπει να βρεθεί σε άλλο νοσοκομείο», συνέχισε.

    Ο κ. Καλλιάνος δεν θέλησε, σε αυτό το σημείο, να κατονομάσει το νοσοκομείο και τον συγκεκριμένο καθηγητή που ανέλαβε τον πατέρα του, αφού του ακρωτηρίασαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.

    «Τις επόμενες πέντε ημέρες πήγαινε καλά. Την έκτη μέρα έκανε αποκορεσμό, δηλαδή έπεφτε το οξυγόνο» εξηγεί ο κ. Καλλιάνος και συνεχίζει: «Ο αδερφός μου είναι γιατρός στην Κύπρο και ήρθε τον είδε και είπε να μπει στην πλατφόρμα και να εισαχθεί σε ΜΕΘ, γιατί δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι καλά».

    «Ο γιατρός που τον χειρούργησε και όλη η ομάδα μού είπαν ότι ‘υπογράφουμε όλοι’ ότι ο κ. Καλλιάνος είναι καλά, πάρα πολύ καλά. Ο αδερφός μου τους παρακάλαγε να τον βάλουν σε ΜΑΦ», ανέφερε. «Δεν τον βάζανε, όχι είναι καλά», επίμεναν οι γιατροί σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κ. Καλλιάνος και εξηγεί ότι επί πέντε ημέρες «μας έλεγαν ότι είναι πάρα πολύ καλά, ενώ μόλις έβγαζε τη μάσκα, πήγαινε ο κορεσμός στο 60».

    Στο σημείο αυτό, ο κ. Καλλιάνος ξεσπά σε λυγμούς και λέει: «Έχουν στερέψει τα δάκρυα μου να τους παρακαλάω να τον βάλουν σε μια ΜΑΦ. Τελικά, ο πατέρας μου έκανε αποκορεσμό και έπαθε και ανακοπή σήμερα και τον διασωλήνωσαν και τον έβαλαν στην εντατική».

    «Επειδή αυτό που έπαθε ο πατέρας μου θα το έχουν πάθει πολλοί άνθρωποι, δεν μπορούν να φανταστούν τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδερφό μου», λέει ο ίδιος και συνεχίζει, κλαίγοντας: «Συγγνώμη που κλαίω… αν και είναι δύσκολα τα πράγματα για τον πατέρα μου πια, ελπίζω να τα καταφέρει. Δεν είχε οξυγόνο καθόλου και πέρναγε μια νοσοκόμα κάθε 4 ώρες».

    Πήρα τους πάντες τηλέφωνο και δεν κατάφερα να βοηθήσω τον πατέρα μου, αναφέρει κλαίγοντας με λυγμούς και προσθέτει ότι όταν ζήτησε τον λόγο από τον καθηγητή που τον διαβεβαίωνε ότι ο πατέρας του είναι καλά, εκείνος το αρνήθηκε.

    Στο σημείο αυτό, ο Γιάννης Καλλιάνος αποκάλυψε πως το νοσοκομείο για το οποίο μιλάει είναι το Αττικό, ενώ δεν ανέφερε το όνομα του καθηγητή που χειρούργησε τον πατέρα του. Πρέπει στη χώρα αυτή, οι άνθρωποι να έχουν την περίθαλψη που πρέπει, καταλήγει, ενώ δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

    Διατάχθηκε ΕΔΕ για το νοσοκομείο

    Η περιπέτεια του πατέρα του στο «Αττικόν» και η απάντηση Γεωργιάδη

    Η ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν», που έβγαλε ανακοίνωση μετά τη δημοσιότητα που πήραν οι καταγγελίες του γνωστού μετεωρολόγου, αναφέρει ότι ο Δημήτρης Καλλιάνος εισήχθη στην Α’ Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στις 6/4/2024 λόγω γάγγραινας του άκρου του αριστερού ποδιού.

    Σύμφωνα με το νοσοκομείο, ο ασθενής πάσχει, μεταξύ άλλων, από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια υπό αιμοκάθαρση, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, βαριά στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια (οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και επανειλημμένες διαδερμικές αγγειοπλαστικές στεφανιαίων, κολπική μαρμαρυγή, ανεπάρκεια τριγλώχινας, τοποθέτηση απινιδωτή), πνευμονική ίνωση με κατ’ οίκον οξυγονοθεραπεία και καρκίνο γεννητικών οργάνων.

    «Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι). Στις 22/4 ο ασθενής ανέφερε υποκειμενική επιδείνωση, με σταθερά ζωτικά σημεία και εξετάσεις για την κατάσταση του (καλή επικοινωνία, καλή ανταλλαγή αερίων και αυτόματη αναπνοή, σταθερή αιμοδυναμική εικόνα χωρίς υποστήριξη), εικόνα που δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής στη ΜΕΘ. Κατά τη διάρκεια της 23/4 παρουσίασε σημεία ήπιας, αλλά επιδεινούμενης ιστικής υποξίας (καλή επικοινωνία και ανταλλαγή αερίων, αλλά ήπια αύξηση του γαλακτικού που την προηγούμενη ημέρα ήταν απόλυτα φυσιολογικό), αξιολογήθηκε από τη ΜΕΘ και αποφασίστηκε η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 18.30. Κατά την προετοιμασία της μεταφοράς ο ασθενής έκανε συγκοπτικό επεισόδιο και διασωληνώθηκε. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση, σε μηχανική υποστήριξη οργάνων και συστημάτων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου «Αττικόν».

    Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζονται τα εξής: «Η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δεν πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα».

    Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με την οποία ξεκαθάρισε ότι «κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε».

    Ειδικότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, για την ορθή ενημέρωση του κοινού έγραψε τα εξής:

    «Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια. Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία.

    Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια.

    Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως».

    Στην ανάρτηση του Υπουργού Υγείας απάντησε ο Γιάννης Καλλιάνος, λέγοντας ότι δεν είναι ευθύνη του κ. Γεωργιάδη αλλά της κλινικής. Μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνει πως ο αγγειοχειρουργός που χειρούργησε τον πατέρα του υποστήριζε ότι ο ασθενής «πάει υπέροχα».

    Επίσης, επισημαίνει ότι ο Δημήτρης Καλλιάνος δεν εξετάστηκε ποτέ από επιμελητή άλλης ειδικότητας παρά μόνο από ειδικευόμενους. «Καθηγητής, διοικητής και υποδιοικητής, μου έλεγαν ότι οι εξετάσεις του πατέρα μου ήταν καταπληκτικές, τέλειες, κάτι παραπάνω από καλές δηλαδή. Και μου έλεγαν ότι οι Ιατροί της κλινικής αποφάσισαν ότι ο πατέρας μου πάει καλά».

    Διαβάστε επίσης:

    Καλλιάνος σε Γεωργιάδη: Δεν φταις εσύ, φταίει η κλινική

    Η απάντηση του Άδωνι σε όσα καταγγέλλει ο Γιάννης Καλλιάνος: Στο ΕΣΥ και στις ΜΕΘ είμαστε όλοι απολύτως ίσοι

    Συγκλονίζει ο Γιάννης Καλλιάνος: Παρακαλούσα να μπει σε ΜΕΘ ο πατέρας μου



    ΣΧΟΛΙΑ