• Κοινωνία

    Πέθανε ο Γιώργος Κουρής, τέως γ.γ. στο υπουργείο Οικονομικών

    • NewsRoom
    Γιώργος Κουρής

    Γιώργος Κουρής


    Το θάνατο του Γιώργου Κουρή, άλλοτε γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, δημοσιοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας επί Νέας Δημοκρατίας και κυβέρνησης Καραμανλή έγραψε συγκεκριμένα: «Αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη τον εκλεκτό στενό συνεργάτη και φίλο Γιώργο Κουρή που έφυγε τόσο ξαφνικά από κοντά μας».

    Αλλά και ο Τέρενς Κουίκ έγραψε:

    Τον αδελφικό/οικογενειακό φίλο Γιώργο Κουρή που έφυγε τόσο ξαφνικά από κοντά μας, θα τον αποχαιρετήσουμε Δευτέρα 23 Οκτ. ώρα 12.30 από το κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου – Ν.Φιλαδέλφεια. Για μία ακόμη φορά εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη Σμαρώ &τις κόρες τους. Ο Monsieur Le Baron θα είναι πάντα πολύτιμο κομμάτι της ζωής μου με αναμνήσεις από τις ατελείωτες ώρες/μέρες παρέας μας, τα ταξίδια, τις διακοπές μας, τις κοινές χαρές/λύπες και τη γόνιμη δημοσιογραφική συνεργασία μας.

    Ο Γιώργος Κουρής υπήρξε στενός συνεργάτης του κ. Αλογοσκούφη καθώς ανέλαβε γενικός γραμματέας τον Μάρτιο του 20024 και παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2007 στη δίνη του σκανδάλου των ομολόγων.

    Ο Γιώργος Κουρής ήταν καλός οικονομολόγος και αναλυτής σε εφημερίδες και περιοδικά κι έχει γράψει πλήθος άρθρων για τα δημοσιονομικά της χώρας. Το 2016 είχε αναλύσει τις ευθύνες για το Δημόσιο Χρέος 1996-2016, από τις Κυβερνήσεις των Α- Γ. Παπανδρέου, Κ. Σημίτη, Κ. Καραμανλή, Α. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα.

    Είχε συνεργαστεί και με τον Γιώργο Παλαιοκρασσά, όταν αυτός ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Κων. Μητσοτάκη (1990-1992), και θεωρείτο βαθύς γνώστης των δημοσίων οικονομικών της χώρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Πέτρος Δούκας – Γιώργος Κουρής: Οι «εμπνευστές» των 30ετών ομολόγων μιλούν στο mononews



    ΣΧΟΛΙΑ