• Κοινωνία

    Πεκίνο: Υποστηρίζει τη συνεργασία του εργαστηρίου της Ουχάν με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ

    Covid 19


    Οι ερευνητές του κινεζικού εργαστηρίου Ιολογίας που ενοχοποιείται από τις ΗΠΑ, έχουν εκπαιδευθεί τόσο σε αυτή τη χώρα, όσο και τη Γαλλία, υπογράμμισε σήμερα η κινεζική κυβέρνηση, μεσούσης της αντιπαράθεσης για την προέλευση του νέου κορονοϊού.

    Το εργαστήριο ύψιστης ασφάλειας P4 της Ουχάν, της πόλης όπου εντοπίστηκε η Covid-19 στα τέλη του περασμένου έτους, αποτελεί αντικείμενο υποθέσεων, σύμφωνα με τις οποίες ο ιός ενδεχομένως είχε διαφύγει από εκεί προτού μολύνει τον πλανήτη.

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έφθασε στο σημείο να υποστηρίξει την Κυριακή ότι υπάρχουν “τεράστιες αποδείξεις” προς αυτή την κατεύθυνση, αιτίαση που αντικρούει κατηγορηματικά το Πεκίνο.

    “Το εργαστήριο P4 της Ουχάν είναι (το αποτέλεσμα) συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Κίνας και της Γαλλίας”, επανέλαβε ενώπιον των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσινινγκ .

    “Ο σχεδιασμός του, η διαχείρισή του, η κατασκευή του, όλα πληρούσαν τα αυστηρά διεθνή πρότυπα και οι πρώτοι υπάλληλοί του εκπαιδεύτηκαν σε εργαστήρια P4 στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Γαλλία”, πρόσθεσε.

    Το εργαστήριο έλαβε το 2017 την επίσημη πιστοποίησή του κατά τη διάρκεια τελετής παρουσία του τότε πρωθυπουργού της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.



    ΣΧΟΛΙΑ