• Κοινωνία

    «Πεδίο μάχης» το κέντρο της Αθήνας: Επιθέσεις με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στα Εξάρχεια

    Μολότοφ


    Σε επτά προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία

    Επιθέσεις με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ εξαπέλυσαν κουκουλοφόροι, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, αλλά και στα Εξάρχεια.

    Περίπου 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, το σημείο μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης», καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ ακολούθησε το «κυνηγητό» στα στενά.

    Οι κουκουλοφόροι διέφυγαν προς την περιοχή του Ψυρρή, τρέχοντας μπροστά στους έντρομους κατοίκους και περαστικούς στην περιοχή.

    Η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές.

    Λίγο νωρίτερα, επίθεση εναντίον αστυνομικών δυνάμεων είχε γίνει και στα Εξάρχεια. Περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Μπουμπουλίνας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την επίθεση εναντίον των γραφείων του τόνισε ότι δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες του υποκόσμου.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες περιθωριακών στοιχείων που προσιδιάζουν σε αυτές του υπόκοσμου. Η επίθεση δεν στρέφεται ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενάντια στη δημοκρατία», ανέφερε σε ανακοίνωση για την επίθεση η Κουμουνδούρου.



    ΣΧΟΛΙΑ