• Κοινωνία

    Πάτρα: Ισόβια στον συζυγοκτόνο που έπνιξε την εν διαστάσει σύζυγό του στη μπανιέρα

    • NewsRoom


    Σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε καταδικάσει το δράστη σε 20 χρόνια κάθειρξη, αναγνωρίζοντάς του, τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και του βρασμού ψυχικής ρμής.

    Το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση, και το θύμα είχε αποχωρήσει από τη συζυγική στέγη, μαζί με το ένα ανήλικο παιδί της, αφήνοντας πίσω με τον σύζυγό της τον 14χρονο γιο τους.

    Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικό και τον καταδίκασε σε ισόβια με αποτέλεσμα να υπάρξει θεαματική ανατροπή στην υπόθεση .

    Η υπεράσπιση έκανε λόγο για μία γυναίκα που ήθελε να βγαίνει τα βράδια και να κάνει σχέσεις όπως και να φλερτάρει κάτι το οποίο δεν άντεχε ο κατηγορούμενος. Η πολιτική αγωγή περιέγραψε τον δράστη ως ένα άτομο που ήθελε να ασκεί εξουσία πάνω στο θύμα του. Είπε ακόμη πως και στο παρελθόν είχε διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας με μαξιλάρι ενώ την είχε ξυλοκοπήσει βάναυσα 4 φορές.

    Η αποκάλυψη του δράματος

    Το φονικό είχε αποκαλυφθεί όταν ο 14χρονος γιος του ζευγαριού, επέστρεψε στο σπίτι από την γιαγιά του και με το κλειδί που είχε προσπάθησε να μπει στο σπίτι αλλά η προσπάθειά του απέβη άκαρπη καθώς ο πατέρας του είχε φροντίσει να κλειδώσει από μέσα και να έχει το κλειδί πάνω στην πόρτα.

    Στη συνέχεια ενημερώθηκε από τον 14χρονο η αδελφή του άνδρα, η οποία άρχισε να καλεί στο τηλέφωνα του ζευγαριού αλλά να μην παίρνει απάντηση, με αποτέλεσμα – γνώριζε για τις εντάσεις στη σχέση τους – να πάει στο διαμέρισμα της οδού Μειλίχου  και αφού αρχικά προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα στη συνέχεια κάλεσε την Αστυνομία, φοβούμενη πως κάτι κακό είχε συμβεί. Και τελικά δεν έπεσε έξω…

    Το άνοιγμα της πόρτας από ειδικό έφερε την αδελφή του άνδρα και τους αστυνομικούς αντιμέτωπους με την εικόνα της γυναίκας να είναι νεκρή στο κρεβάτι και δίπλα πεσμένος στο έδαφος αιμόφυρτος ο άντρας της, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του.



    ΣΧΟΛΙΑ