• Κοινωνία

    Ένοχος ο Πάσσαρης: Καταδικάστηκε σε τέσσερις φορές ισόβια

    • Ρεγγίνα Σπυράτου

    Κώστας Πάσσαρης


    18 χρόνια μετά τα εγκλήματα που διέπραξε

    Τέσσερις φορές ισόβια και επιπλέον 71 χρόνια, είναι η βαριά καταδίκη του Κώστα Πάσσαρη για 4 δολοφονίες, 6 απόπειρες δολοφονιών, 3 ληστείες και μία αρπαγή.

    Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Έλληνα δραπέτη.

    Τον καταδίκασε σε τέσσερις φορές ισόβια για κάθε μία από τις τέσσερις ανθρωποκτονίες που διέπραξε, ενώ επέβαλε 13 χρόνια για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας, δέκα χρόνια κάθειρξη για την αρπαγή, δέκα χρόνια για κάθε μία από τις τρεις ληστείες για τις οποίες καταδικάστηκε και πέντε έτη για διακεκριμένη κλοπή.

    Νωρίτερα, η εισαγγελέας του δικαστηρίου πρότεινε την ενοχή του Πάσσαρη για τις δολοφονίες των αστυνομικών στο νοσοκομείο Γεννηματάς, απ’ όπου είχε αποδράσει και για σειρά άλλων ανθρωποκτονιών, απόπειρων ανρθωποκτονιών, ληστειών που φέρεται να διέπραξε το 2001.

    «Αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος λειτούργησε ψυχρά, νηφάλια με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματά του, με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής», τόνισε η εισαγγελέας στην αγόρευση της.

    Με τον «Ορέστη» της Κύπρου χαρακτήρισε τον Πάσσαρη η πολιτική αγωγή μιλώντας για έναν αδίστακτο εγκληματία, ένα «μοναδικό φαινόμενο στην εγκληματική ιστορία του τόπου».

    «Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Κύπριος έβαζε τα θύματα του σε βαλίτσες, ενώ ο Πάσσαρης τα άφηνε στο δρόμο ελεύθερα», τόνισε ο κ. Ανδρέας Αναγνωστάκης.

    Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης Ανδρ. Ταγαράκης, τόνισε ότι ο εντολέας του έχει μετανοήσει. «Μετά απο 18 χρόνια τι μας εμποδίζει να πιστέψουμε ότι ο Πάσσαρης είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος;».



    ΣΧΟΛΙΑ