• Κοινωνία

    Πάτρα: Εκτός από κεταμίνη ψάχνουν και δεύτερη ουσία στην Τζωρτζίνα

    • NewsRoom


    Σιγή ιχθύος εξακολουθεί να τηρεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η κεταμίνη που βρέθηκε σε θανατηφόρα ποσότητα στον οργανισμό του 9χρονου παιδιού, δεν είναι η μοναδική ουσία που της χορηγήθηκε.

    Η καθηγήτρια Φαρμακολογίας, κ. Χρυσάνθη Σαρδέλη, μιλώντας στo Φως στο Τούνελ της Αγγελικής Νικολούλης, αποκάλυψε ότι η κεταμίνη αλληλεπίδρασε με άλλο φάρμακο και προκάλεσε το θάνατο του παιδιού.

    «Ένα από τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί για επιληπτικές κρίσεις, γνωρίζουμε ότι αλληλεπιδρά με την κεταμίνη αυξάνοντας τον κίνδυνο για αναπνευστική καταστολή και τελικά επιπλοκές όπως αυτή που είδαμε», εξήγησε η ίδια.

    «Το παιδί λόγω των προβλημάτων υγείας που του δημιουργήθηκαν, έπαιρνε φάρμακα που δεν έπαιρναν παιδιά της αντίστοιχης ηλικίας.

    Όσο περισσότερα φάρμακα παίρνει κάποιος, ειδικά τα παιδιά, αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών. Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν βάσει των στοιχείων από το ιατρικό ιστορικό. Το μόνο φάρμακο που βρέθηκε και δεν είχε χορηγηθεί από το νοσοκομείο ήταν η κεταμίνη», δήλωσε.

    Η κ. Σαρδέλη μάλιστα διαβεβαίωσε τη δημοσιογράφο ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι έρευνες για την ανεύρεση πρόσθετης ουσίας στην Τζωρτζίνα.

    Γίνονται εξετάσεις και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν δια της ιατροδικαστικής οδού, κατέληξε.

    Αναμένονται τα πορίσματα για Μαλένα και Ίριδα

    Στην εκπομπή μίλησε και η προϊσταμένη Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, κ. Ελένη Ζαγγελίδιου, η οποία είπε χαρακτηριστικά: «Τα παιδιά έφυγαν, αλλά έμειναν πίσω τους στοιχεία. Μείνανε στοιχεία από τα όργανα των παιδιών, ευελπιστούμε ότι θα υπάρχουν και βιολογικά δείγματα».

    Η ίδια ανέφερε πως υπάρχουν κοινά ευρήματα που έχουν εντοπιστεί στην Μαλένα και την Τζωρτζίνα, καθώς το εργαστήριο που ερεύνησε τον πρώτο θάνατο ερεύνησε και τον τρίτο θάνατο.

    Τώρα οι Αρχές ερευνούν για κοινά στοιχεία με αυτά της Τζωρτζίνας και στις υποθέσεις των θανάτων των δύο μικρότερων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

    Ήδη αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, με τη συνδρομή ιατρών, ιατροδικαστών, τεχνικών συμβούλων, γενετιστών, αναζητούν τις συνθήκες του αιφνίδιου θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας.

    Την ίδια ώρα, οι αρχές βρίσκονται εν αναμονή του πορίσματος της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών με επικεφαλής τον κ. Καρακούκη, που διερευνά τον θάνατο της Μαλένας το 2019.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρούλα Πισπιρίγκου: Πρώτη συνάντηση με την 33χρονη είχε ο νέος δικηγόρος που θα την υπερασπιστεί



    ΣΧΟΛΙΑ