• Κοινωνία

    Παραδόθηκε ο αστυνομικός που χτύπησε το 11χρονο παιδί στο Μενίδι


    Μετά την παρέλευση του Αυτοφώρου εμφανίστηκε στον εισαγγελέα ο αστυνομικός που χαστούκισε το 11χρονο αγόρι στο Μενίδι.

    Συνοδεία του δικηγόρου του και μακριά από τηλεοπτικές κάμερες που εκείνη την ώρα βρίσκονταν έξω από το κτίριο της Εισαγγελίας Αθηνών αναμένοντας την προσαγωγή των άλλων τριών συναδέλφων του που είχαν συλληφθεί, προσήλθε στον εισαγγελέα για να παραδοθεί.

    Ο άνδρας της Ομάδας ΔΙΑΣ έφυγε ξανά ελεύθερος από τα Δικαστήρια, καθώς σε βάρος του δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη, αλλά διατάχθηκε περαιτέρω έρευνα για το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

    Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις.

    Σε βάρος των τριών συναδέλφων του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της υπόθαλψης και παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

    Σε βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, οι τέσσερις αστυνομικοί φαίνονται την ώρα της περιπολίας τους να σταματούν σε δρόμο στο Ζεφύρι και να πλησιάζουν δυο παιδιά που διασχίζουν τον δρόμο.

    Ο ένας αστυνομικός αφού συνομιλεί με τα παιδιά, στη συνέχεια χαστουκίζει το ένα. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο 11χρονος δέχεται και δεύτερο χαστούκι.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής Αστυνομίας, όλοι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.



    ΣΧΟΛΙΑ