ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πάπας Φραγκίσκος, σήμερα, αναφέρθηκε και πάλι στην κατάσταση στην Ουκρανία και στην ανάγκη ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών.
«Απευθύνω νέα έκκληση με στόχο να τεθούν σε εφαρμογή ανθρωπιστικοί διάδρομοι για όσους βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα χαλυβουργεία της Μαριούπολης».
Ο ποντίφικας κάλεσε όλους τους πιστούς να προσεύχονται κάθε ημέρα και υπογράμμισε ότι σκέφτεται συνεχώς την Μαριούπολη, «την πόλη αυτή η οποία βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε, με βάρβαρο τρόπο».
«Υποφέρω και κλαίω, σκεπτόμενος τους πολίτες της Ουκρανίας. Σκέφτομαι, ιδίως, τους ασθενέστερους, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Φτάνουν ειδήσεις που αφορούν παιδιά, τα οποία εκτοπίζονται και απελαύνονται», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.
Ο πάπας ζήτησε, για μια ακόμη φορά «να μην αποδεχθεί, κανείς, την λογική της βίας και την διεστραμμένη δίνη των όπλων» και «να μπορέσει να ακολουθηθεί η οδός του διαλόγου και της ειρήνης».
Διαβάστε επίσης:
Κρούσμα ηπατίτιδας σε μωρό 14 μηνών στο Ηράκλειο Κρήτης
Καιρός: Μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία την Πρωτομαγιά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τουρκία: Υπό κράτηση 115 πρόσωπα με την υποψία ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους – Θεωρήθηκε ότι σχεδίαζαν επιθέσεις
- ΗΠΑ: Μέλη της αστυνομίας μετανάστευσης πυροβόλησαν και τραυμάτισαν δυο ανθρώπους στο Μέριλαντ
- Το Ισραήλ καταδικάζει την έκκληση 14 χωρών να σταματήσει την επέκταση οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
- Πέθανε ο ηθοποιός Πατ Φιν σε ηλικία 60 ετών – Γνωστός από τα Φιλαράκια και το Seinfeld