• Κοινωνία

    Κρούσμα ηπατίτιδας σε μωρό 14 μηνών στο Ηράκλειο Κρήτης

    • NewsRoom
    Μωρό Παιδί στο νοσοκομείο

    Παιδί στο νοσοκομείο


    Κρούσμα ηπατίτιδας σε μωρό εντοπίστηκε στο Ηράκλειο, ενώ διερευνάται αν έχει σχέση με άλλες περιπτώσεις της νόσου της φλεγμονής του ήπατος που έχουν αναφερθεί σε όλον τον κόσμο, κυρίως στη Βρετανία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για αγοράκι 14 μηνών το οποίο είχε νοσήσει με κορονοϊό πριν λίγους μήνες.

    Το παιδί εμφάνισε συμπτώματα ηπατίτιδας με αποτέλεσμα οι γονείς του να το πάνε για εξέταση σε παιδίατρο. Η γιατρός διαπίστωσε πρήξιμο στο ήπαρ και προχώρησε στις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες κατέδειξαν απότομη άνοδο στις τρανσαμινάσες, οι οποίες παραμένουν σε επίπεδα κάτω του ορίου νοσηλείας.

    Ήδη έχουν ξεκινήσει έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν το κρούσμα συνδέεται με την οξεία ηπατίτιδα που εντοπίστηκε σε παιδιά στη Βρετανία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι ειδικοί επιστήμονες που έχουν ενημερωθεί για την κατάστασή του συνέστησαν τη συνεχή παρακολούθησή του και αν οι τρανσαμινάσες φτάσουν ή υπερβούν το όριο 500 τότε το παιδί θα πρέπει να νοσηλευθεί σε Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

    Παράλληλα, εξετάζεται αν η νόσος της φλεγμονής του ήπατος που παρουσίασε σχετίζεται με τον κορονοϊό.

    Διαβάστε επίσης

    Οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά: τι ξέρουμε, τι προσέχουμε, τι κάνουμε



    ΣΧΟΛΙΑ