Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Παναγία των Παρισίων: Ένα…τσιγάρο κατέστρεψε το διάσημο ναό;

παναγια παρισιων

Παναγία των Παρισίων

Σε μια αποκάλυψη-σοκ προχώρησε η επιχείρηση, που είχε στήσει τη σκαλωσιά γύρω από το βέλος της Παναγίας των Παρισίων, δίνοντας στη δημοσιότητα μια πληροφορία που ενδέχεται να αλλάξει τα πάντα γύρω από τα σενάρια για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Η επιχείρηση, συγκεκριμένα, παραδέχθηκε σήμερα ότι ορισμένοι από τους εργάτες της παραβίασαν την απαγόρευση καπνίσματος στο εργοτάξιο αυτό. Αφού αποκάλυψε την πληροφορία αυτή, η επιχείρηση εξέφρασε τη βαθιά της «λύπη», σε ό,τι αφορά την παραβίαση εκ μέρους των εργατών της, έσπευσε όμως να διευκρινίσει τη βεβαιότητά της για το ότι το γεγονός αυτό ουδεμία σχέση έχει με την καταστροφική πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό.

Όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της επιχείρησης «Le Bras Freres», Μαρκ Εσκεναζί «Πράγματι υπάρχουν συνάδελφοι, που κατά καιρούς παραβίαζαν αυτή την απαγόρευση και εκφράζουμε τη λύπη μας γι’ αυτό», συμπληρώνοντας ότι «σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί μια κακοσβησμένη γόπα να είναι η αιτία της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων». Μάλιστα, ο ίδιος ενημέρωσε ότι «οι συνάδελφοι παραδέχθηκαν ενώπιον των αστυνομικών πως συνέβαινε να καπνίσουν», διευκρίνισε.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε συνάφεια με τις δηλώσεις ερευνητών που συμμετείχαν στη μελέτη για τα αίτια της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τις οποίες στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν επτά γόπες τσιγάρων. Οι δηλώσεις των ερευνητών δημοσιεύθηκαν σε σημερινό δημοσίευμα της σατιρικής εφημερίδας «Le Canard enchaine», προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του εκπροσώπου της επιχείρησης.

«Υπήρχε πράγματι απαγόρευση να καπνίζει κανείς πάνω στη σκαλωσιά», συνέχισε ο Μαρκ Εσκεναζί. Όμως μολονότι «η απαγόρευση αυτή γινόταν λίγο πολύ σεβαστή (…), ήταν λίγο περίπλοκο να κατέβει κανείς επειδή ήταν χρονοβόρο». Επέμεινε, ωστόσο ότι δεν τίθεται ενδεχόμενο η πυρκαγιά να οφείλεται στην αμέλεια αυτή, προσθέτοντας ότι «αν κάποιος έχει δοκιμάσει να ανάψει ένα τζάκι, ξέρει πως δε θα συμβούν πολλά πράγματα αν βάλει μια γόπα πάνω σ’ ένα κούτσουρο βελανιδιάς».

Ο Μ. Εσκεναζί αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από τα ηλεκτρικά μοτέρ των ανελκυστήρων της σκαλωσιάς, διαβεβαιώνοντας ότι τα μοτέρ αυτά «δεν δημιουργούσαν κανένα πρόβλημα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Σε κάθε περίπτωση βρίσκονται μακριά από το βέλος, ενώ αυτό που έχει διαπιστωθεί είναι ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε στο εσωτερικό του κτιρίου», δήλωσε, προσθέτοντας πως «σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί (οι ανελκυστήρες) να ευθύνονται για την πυρκαγιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έρευνα για απάτη με εκκλήσεις για δωρεές για τη Παναγία των Παρισίων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κριστίνα Κορέα: Η όμορφη αρχιτέκτονας που ζωγράφισε τον Κουασιμόδο να αγκαλιάζει την Παναγία των Παρισίων και έγινε viral

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παναγία των Παρισίων: Μακροσκελής η λίστα με τους ευεργέτες για την αποκατάσταση του ναού