Με αφορμή την διοργάνωση της DEFEA, της κορυφαίας έκθεσης άμυνας και ασφάλειας στην Ελλάδα, ο Όμιλος Thales, παγκόσμιος ηγέτης στις προηγμένες τεχνολογίες για τους τομείς της Άμυνας, της Αεροδιαστημικής, της Κυβερνοασφάλειας και της Ψηφιακής Τεχνολογίας, γιορτάζει την 50ή επέτειο των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα. Αυτό το ορόσημο επιβεβαιώνει τη διαρκή δέσμευση της Thales στην προώθηση της τεχνολογικής προόδου και τη συνεισφορά της στην οικονομική ανάπτυξη και ασφάλεια της χώρας.

Έχοντας εδραιώσει την παρουσία της στην Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια, η Thales βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στην παροχή καινοτόμων λύσεων προσαρμοσμένων στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς. Από προηγμένα αεροναυτικά συστήματα και υπερσύγχρονα αμυντικά συστήματα, μέχρι συστήματα ασφαλούς επικοινωνίας και συστήματα διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας, η Thales έχει συμβάλει σημαντικά στην υποστήριξη των υποδομών και των αμυντικών δυνατοτήτων της Ελλάδας.

1

Η Thales αποτελεί, εδώ και πολλά χρόνια, σημαντικό προμηθευτή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε συστήματα άμυνας, και σήμερα εξυπηρετεί μια σημαντική εγκατεστημένη βάση στη χώρα. Αυτή περιλαμβάνει συστήματα αεροναυτικής και συστήματα αποστολής για τα Dassault Aviation Rafale και τα μαχητικά Mirage 2000/2000-5, καθώς και συστήματα αεράμυνας μεγάλης κλίμακας.

Τα συστήματα μάχης της Thales χρησιμοποιούνται από το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας σε πλοία επιφανείας, συμπεριλαμβανομένου του ναυτικού προγράμματος των FDI Hellenic Ship (HS). Επιπλέον, οι τακτικοί ασύρματοι, τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, τα οπτρονικά συστήματα και τα ραντάρ επιτήρησης της Thales χρησιμοποιούνται από τον Στρατό Ξηράς.

Σε άλλους τομείς, η Thales έχει προμηθεύσει πολλά από τα συστήματα διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας της χώρας. Η Thales Hellas έχει επίσης αναπτύξει τις εγχώριες δυνατότητές της στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Ομίλου, αλλά και μέσω της υποστήριξής της σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Η Thales Hellas διαθέτει ένα Cyber Lab, το οποίο εξυπηρετεί τόσο τις ελληνικές αρχές καθώς και τα εγχώρια πανεπιστήμια και κέντρα τεχνογνωσίας.

Πυρήνας της ανάπτυξης της Thales στην Ελλάδα είναι η συνεργασία με τη τοπική βιομηχανία. Η Thales συνεργάζεται με ελληνικές εταιρείες στον κλάδο της άμυνας και της τεχνολογίας για την αξιοποίηση της τοπικής τεχνογνωσίας και την ενίσχυση των δυνατοτήτων του οικοσυστήματος άμυνας και αεροδιαστημικής της Ελλάδας.

Τον Απρίλιο, η Thales Hellas διοργάνωσε το πρώτο “Innovation & Partnership” event, καλωσορίζοντας περισσότερους από 120 συμμετέχοντες από 75 ελληνικές εταιρείες. Επιπλέον, η Thales συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας μέσω ενός δικτύου τοπικών ΜΜΕ και συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

«Η επέτειος των 50 ετών παρουσίας μας στην Ελλάδα λαμβάνει χώρα σε μια κρίσιμη καμπή για το μέλλον της Ευρώπης και την στρατηγική της αυτονομία. Η Thales υποστηρίζει πλήρως το όραμα της Ελλάδας να αναπτύξει τις δυνατότητες που υποστηρίζουν την κυριαρχία της και να αυξήσει τη συμμετοχή της στην αμυντική βιομηχανία, αποκτώντας ισχυρό ρόλο στο πλαίσιο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στενότερα με την ελληνική βιομηχανία για την περαιτέρω ανάπτυξη των τοπικών μας δυνατοτήτων στην Ελλάδα – ενισχύοντας την παρουσία μας στους τομείς της άμυνας και της διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας και το αποτύπωμα μας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Μέσω συνεχών επενδύσεων στις τοπικές κοινότητες, σε ισχυρές συνεργασίες και στην καινοτομία, θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη μιας ισχυρής ελληνικής βιομηχανίας.» δήλωσε η Pascale Sourisse, Senior Executive Vice President Διεθνούς Ανάπτυξης της Thales.

«Η πορεία μας καθορίζεται από την σταθερή δέσμευσή μας να υποστηρίζουμε την Ελλάδα στην προστασία των κρίσιμων υποδομών της μέσω προηγμένης τεχνολογίας και συνεχούς συνεργασίας. Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους δεσμούς μας και να συνεχίσουμε αυτή την κληρονομιά καινοτομίας και αριστείας για πολλά ακόμη χρόνια.» δήλωσε ο Vincent Megaides, Διευθυντής της Thales Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

 

Διαβάστε επίσης 

Διεθνές συνέδριο για την Ελληνική ως ξένη γλώσσα με τη στήριξη του Qualco Foundation

Marks & Spencer: Εισβολή χάκερ στα προσωπικά δεδομένα των πελατών καταγγέλλει η εταιρεία

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,9% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Απρίλιο