• Κοινωνία

    Ουκρανία: Οι νικητές της Eurovision άρχισαν έρανο για τους μαχητές του Αζόφ

    • NewsRoom
    Οι νικητές της Ουκρανίας στην Eurovision, το συγκρότημα Kalush Orchestra

    Οι νικητές της Ουκρανίας στην Eurovision, το συγκρότημα Kalush Orchestra


    Οι Ουκρανοί νικητές στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ξεκίνησαν σήμερα έναν έρανο διαρκείας 24ωρών υπέρ των στρατιωτών που αμύνθηκαν στο πολιορκημένο εργοστάσιο του Αζοφστάλ, καθώς η χώρα συμπλήρωσε τα 31 χρόνια της ανεξαρτησίας της και έξι μήνες πολέμου.

    Το συγκρότημα Kalush Orchestra, μέσω του βίντεο που ανάρτησε στο Instagram, καλεί τον κάθε Ουκρανό, μέσα στις επόμενες 24 ώρες, να γίνει δωρητής προσφέροντας 24 χρίβνια (65 λεπτά) για εκείνους που πολέμησαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο εργοστάσιο Αζοφστάλ της Μαριούπολης.

    «Ανοίγουμε δωρεές για τους τραυματίες μαχητές του Αζόφστάλ», αναφέρει το συγκρότημα.

    «Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν τους ήρωές μας να γίνουν υγιείς και δυνατοί ξανά», προσθέτει το συγκρότημα σε μια λεζάντα μεταφρασμένη στα αγγλικά, συγχαίροντας επίσης τους Ουκρανούς για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

    Η Μαριούπολη ήταν υπό πολιορκία επί μήνες. Οι μαχητές του Τάγματος Αζόφ, μια μονάδα της εθνικής φρουράς, πολέμησαν επί μήνες από τα καταφύγια και τις σήραγγες που υπήρχαν κάτω από το εργοστάσιο χαλυβουργίας, προτού πολλοί από αυτούς παραδοθούν τον Μάιο.

    Το συγκρότημα Kalush Orchestra κέρδισε το πρώτο βραβείο της Eurovision με το τραγούδι «Στεφανία», τον ίδιο μήνα, ενώ αργότερα συγκέντρωσαν 900.000 δολάρια για τον ουκρανικό στρατό πουλώντας το τρόπαιό τους.

    Διαβάστε επίσης

    Eurovision 2022: Περιοδεία των Kalush Orchestra – Συγκεντρώνουν χρήματα για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις



    ΣΧΟΛΙΑ