ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εντός του επόμενου διμήνου αναμένεται να ανοίξει εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη λήψη του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ για το 2019. Στο ενδιάμεσο αναμένεται να γίνει η αποπληρωμή του επιδόματος παιδιού για το 2018 σε όσους υπέβαλαν αίτηση έως τις 15 Ιανουαρίου, ημερομηνία που έκλεισε η πλατφόρμα.
Η υποβολή των νέων αιτήσεων για το επίδομα παιδιού θα πρέπει να γίνει από όλους εκ νέου και θα βασιστεί στο εισόδημα που δηλώθηκε στις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2018 (με βάση τα εισοδήματα του 2017), αφού η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν την υποβολή των νέων δηλώσεων. Το Επίδομα Παιδιού καταβάλλεται σε 6 διμηνιαίες δόσεις, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης.
Ωστόσο, μόλις υποβληθούν οι νέες φορολογικές δηλώσεις του 2019, με τα εισοδήματα του 2018, και το Α21 μέσω του TAXISnet, θα γίνει συμψηφισμός στα ποσά που έλαβαν για το πρώτο δίμηνο του 2019 και είτε θα επιστρέψουν είτε θα λάβουν την ανάλογη διαφορά επιδόματος, ανάλογα με το εισόδημα του προηγούμενου έτους.
Η απόφαση για τις προϋποθέσεις, τους δικαιούχους και τη διαδικασία πληρωμής είναι ίδια με πέρυσι.
Για την πρώτη κατηγορία:
α) 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,
β) επιπλέον 70 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,
γ) επιπλέον 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Για τη δεύτερη κατηγορία:
α) 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,
β) επιπλέον 42 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,
γ) επιπλέον 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Για την τρίτη κατηγορία:
α) 28 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,
β) επιπλέον 28 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,
γ) επιπλέον 56 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διορισμοί εκπαιδευτικών: Πώς θα γίνεται πλέον η μοριοδότηση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε «ρημάξει» αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρονικών προϊόντων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποκάλυψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Mononews: Τέλος τα προϊόντα κάνναβης από περίπτερα και αυτόματους πωλητές
- Ζημίες 120 εκατ. ευρώ και σοβαρός κίνδυνος για το μοντέλο της Τότεναμ
- Gulf Air: Επανεκκίνηση των πτήσεων από το Μπαχρέιν μέσω Νταμάμ στις 7 Απριλίου
- Laskaridis Shipping: Μνημόνιο για καινοτόμες λύσεις στα πλοία υπέγραψαν Πάνος Λασκαρίδης και Πανεπιστήμιο Κρήτης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.