• Κοινωνία

    Όλα τα μυστικά του «mega τζάκποτ» στο Τζόκερ και τα… 287,8 κιλά χρυσού που περιμένουν σήμερα τον σούπερ τυχερό

    Τζόκερ


    Ο Ευτύχης Καλοτυχίδης, από το Τυχερό του Έβρου, αποφασίζει να ταξιδέψει στη Σαγκάη. Φτάνει όντως στην αχανή κινέζικη μεγαλούπολη των περίπου 24,5 εκατομμυρίων κατοίκων κι εκεί ξεκινάει να ψάχνει. Μόνος του, και χωρίς να έχει την παραμικρή βοήθεια από κανέναν, περιπλανιέται στο ολότελα άγνωστο. Ώσπου κάποια στιγμή, εντελώς τυχαία, εντοπίζει ένα διαμέρισμα και χτυπάει το κουδούνι. «Μήπως είστε ο Ζίου Ξιάο Γιάγκ;» ρωτάει εκείνον που του άνοιξε την πόρτα. «Βεβαίως», του απαντάει αυτός και σπεύδει να του παραδώσει μια επιταγή των 10 εκατ. ευρώ…

    Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, τούτη η υποθετική ιστορία έχει κοινά γνωρίσματα με τη… σημερινή κλήρωση για το «mega τζάκποτ» του Τζόκερ.

    Ο πρώτος συνδετικός κρίκος αφορά τον εξαιρετικά απαιτητικό βαθμό δυσκολίας, που έχει η προσπάθεια να βρεθούν τα 5+1 «χρυσά» νούμερα, τα οποία βγαίνουν από την κληρωτίδα. Με τον ΟΠΑΠ φυσικά να εγγυάται το αδιάβλητο της διαδικασίας, σε όλα τα επίπεδα.

    Για κάποιον λοιπόν που θα συμπληρώσει ένα απλό δελτίο, παίζοντας μία στήλη αξίας μισού ευρώ (με 5 από τα 45 νούμερα και 1 από 20 αριθμούς Τζόκερ) οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μία στα 24.435.180. Δηλαδή όσες και αυτές που είχε ο… υποτιθέμενος Ευτύχης για να εντοπίσει μέσα στη χαοτική Σαγκάη το σωστό Ζίου.

    Το δεύτερο κοινό στοιχείο αφορά τα τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ που θα μοιράσει σήμερα το Τζόκερ στη πρώτη κατηγορία των νικητών. Ποσό ιδιαίτερα μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς αντιστοιχεί με την αγοραία αξία που έχουν 287,8 κιλά χρυσού…

    Ήδη, το μεγάλο οικονομικό μπόνους έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον από τους Έλληνες αλλά και τους Κύπριους κυνηγούς της τύχης, που προστρέχουν στα κατά τόπους πρακτορεία του ΟΠΑΠ, όπου και αναμένεται σήμερα να σχηματιστούν ουρές. Διότι μετά από την παράταση της μιάς μέρας που δόθηκε, η κατάθεση των δελτίων θα γίνεται μέχρι τις 21.30 το βράδυ.

    Το Τζόκερ προέρχεται από 12 συνεχόμενα Τζάκποτ, στη διάρκεια των οποίων έχουν συμπληρωθεί περίπου 72 εκατ. στήλες, συνολικής αξίας 36 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι για νέα κλήρωση θα παιχτούν τουλάχιστον 12 εκατ. στήλες, οι οποίες ξεπερνούν αριθμητικά τον… πληθυσμό της χώρας, ενώ η αξία τους είναι 6 εκατ. ευρώ.

    Στις 10 σήμερα το βράδυ θα γίνουν γνωστές οι τελικές επιδόσεις των παικτών που αναζητούν το «δικαίωμα στο όνειρο των χρυσών κερδών»,  ενώ λίγη ώρα αργότερα θα ανακοινωθούν από τον ΟΠΑΠ και τα αποτελέσματα της κλήρωσης. Αν δηλαδή θα υπάρξει ένας ή περισσότεροι μεγάλοι νικητές, ή αν ενδεχομένως και πάλι θα γίνει Τζάκποτ, για δέκατη τρίτη φορά στη σειρά…

    149 εκατομμυριούχοι στα χρόνια της κρίσης

    Μπορεί ο νόμος των πιθανοτήτων να είναι ιδιαίτερα «σκληρός» για μια σούπερ επιτυχία στο Τζόκερ, πλην όμως αρκετοί είναι εκείνοι που με «όπλο» την τύχη τα έχουν καταφέρει να γίνουν εκατομμυριούχοι.

    Από το 2009, όταν η πολύπλευρη κρίση χτύπησε την πόρτα της χώρας, και μέχρι τώρα, έχουν αναδειχθεί 149 υπερτυχεροί από το Τζόκερ. Ο κάθε ένας από τους οποίους έχει κερδίσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

    Συνολικά όλοι τους έχουν μοιραστεί 478,7 εκατ. ευρώ.

    Άλλοι 66 τυχεροί έχουν κερδίσει μικρότερα ποσά, το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε περίπου 31 εκατ. ευρώ.

    Λόγω της αναπροσαρμογής της φορολογίας, οι μεγάλοι νικητές δεν εισπράττουν όλα τα κέρδη που τους αναλογούν, καθώς το 20% παρακρατείται και πηγαίνει στα δημόσια ταμεία.

    Πέρσι στις 16 Φεβρουαρίου, ένας παίκτης από τη Κύπρο είχε πάρει 16,4 εκατ. ευρώ, παίζοντας ένα δελτίο Τζόκερ με έξι στήλες, αξίας 3 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι το μεγαλύτερο που έχει κερδίσει ένας τυχερός, σε ολόκληρη την 60χρονη ιστορία των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ… Με το συγκεκριμένο δελτίο, ο παίκτης είχε πιθανότητες 1 στα 4.072.530  να κερδίσει, αλλά το κατόρθωσε.  Τότε είχαν κληρωθεί τα νούμερα 9-11-33-43-44 ενώ Τζόκερ είχε βγει το 13… Ο αμέσως επόμενος μεγάλος νικητής ήταν από τη Θεσσαλονίκη και είχε κερδίσει13,8 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2016.

    Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι, σε όλα τα χρόνια της κρίσης, δεν έχει βρεθεί  ούτε ένας μεγάλος νικητής στο Τζόκερ από τους νομούς Ροδόπης, Φλώρινας, Ημαθίας, Καρδίτσας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Λευκάδας και Κεφαλονιάς…

    Οι προτεινόμενες «στρατηγικές» για τη νίκη

    Για τη σημερινή κλήρωση, η άποψη των «ειδικών» περί τα παίγνια είναι το δελτίο του Τζόκερ θα πρέπει πρωτίστως να καλύπτει και τους 20 αριθμούς των Τζόκερ, έχοντας σημειώσει ακόμη και τουλάχιστον 5 από τα 45 νούμερα από το πρώτο πεδίο των προγνωστικών. Το συγκεκριμένο δελτίο κοστίζει 10 ευρώ και από τη στιγμή που κληρωθούν τα 5 νούμερα που έχουν επιλεγεί,  ο παίκτης έχει σίγουρη τη μεγάλη επιτυχία. Στην αμέσως προηγούμενη κλήρωση, 7 παίκτες έβγαλαν 12 «πεντάρια», χάνοντας μόνο τον αριθμό του Τζόκερ. Αν κάποιος από αυτούς είχε αποφασίσει να διαθέσει περισσότερα χρήματα παίζοντας όλα τα Τζόκερ, τότε αντί για τα 16.950 ευρώ που κέρδισε από το κάθε «πεντάρι», θα έπαιρνε τα… 8,97 εκατ. ευρώ της πρώτης κατηγορίας των νικητών (5+1) που έμειναν… κάβα για τη σημερινή κλήρωση.

    Βέβαια, το κόστος του δελτίου ανεβαίνει ανάλογα με τις προσθήκες αριθμών στο δελτίο. Αν δηλαδή κάποιος παίξει τα 20 Τζόκερ και 6 αντί για 5 από τα 45 νούμερα, τότε απαιτούνται όχι 10 αλλά 60 ευρώ. Αν παίξει 7 νούμερα απαιτούνται 210 ευρώ, με οκτώ νούμερα το δελτίο κοστίζει 560 ευρώ, ενώ με 9 νούμερα (και 20 πάντα αριθμούς Τζόκερ) χρειάζεται να δαπανηθούν 1.260 ευρώ.

    Οι ‘’ειδικοί’’ λένε ακόμη ότι επειδή τα λεφτά που μοιράζονται είναι πολλά, οι παίκτες θα πρέπει να αποφεύγουν τα μεταβλητής απόδοσης συστήματα, αφού ακόμη κι αν ευστοχήσουν στα 5+1 νούμερα που θα κληρωθούν, δεν είναι 100%  σίγουρο, ότι θα πετύχουν τη μεγάλη νίκη. Διότι τα συστήματα αυτά έχουν μικρές πιθανότητες επιβεβαίωσης.

    Το Τζόκερ παίζεται στην Ελλάδα(και στην Κύπρο) από τις 16 Νοεμβρίου του 1997. Σε αυτά τα 21 χρόνια το νούμερο που έχει κληρωθεί τις περισσότερες φορές είναι το 37 (271 εμφανίσεις). Ακολουθούν το 31 (με 266), το 34 (με 263) και το… 13 με 263 εμφανίσεις. Στην αντίπερα όχθη το 40 καθυστερεί να βγει στις 34 τελευταίες κληρώσεις, ενώ 27 κληρώσεις καθυστέρηση έχει το νούμερο 43.

    Σε ότι αφορά τους αριθμούς Τζόκερ το 16 κατέχει τα σκήπτρα με 123 εμφανίσεις, ακολουθούμενο από το 6 (με 122) και το 2 που έχει βγει 118 φορές μέχρι τώρα. Από την άλλη πλευρά ο αριθμός 16 κατέχει επίσης την πρωτιά καθώς δεν έχει κληρωθεί σε καμία από τις τελευταίες 57 κληρώσεις. Απουσία σε 49 κληρώσεις έχει ο αριθμός 10.

    Ενδεικτικά βεβαίως όλα αυτά, αφού η κληρωτίδα του Τζόκερ δεν έχει… μνήμη και κάθε φορά όλοι οι αριθμοί έχουν ίσες πιθανότητες να εμφανιστούν ή όχι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η αριθμομαγεία του Τζόκερ που έχει κάνει 139 εκατομμυριούχους στα χρόνια της κρίσης



    ΣΧΟΛΙΑ