• Κοινωνία

    Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει αν θα δικαστεί ξανά η ξαδέλφη του Πολάκη για τον θάνατο της Μελίνας

    Άρειος Πάγος

    Άρειος Πάγος


    Διαφωνεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την απόρριψη της έφεσης κατά της αθώωσης της αναισθησιολόγου του Βενιζέλειου νοσοκομείου Κρήτης, όπου, πριν από 7 χρόνια, η 4χρονη Μελίνα Παρασκάκη έχασε την ζωή της μετά από χειρουργείο «ρουτίνας».

    Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  άσκησε αναίρεση στην πρόσφατη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, με την οποία είχε απορριφθεί ως απαράδεκτη η εισαγγελική έφεση κατά της πρωτόδικης αθωωτική απόφασης  της αναισθησιολόγου.

    Έτσι, σε λίγο καιρό, το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα κρίνει εάν ο θάνατος της μικρούλας θα κλείσει χωρίς απόδοση ποινικών ευθυνών ή εάν η γιατρός–εξαδελφή του πρώην υπουργού Υγείας  Παύλου Πολάκη- θα δικαστεί ξανά για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

    Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην αναίρεσή της επισημαίνει ότι ήταν πλήρης και εμπεριστατωμένη, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία, η έφεση του εισαγγελέα Κρήτης κατά της πρωτόδικης απόφασης και το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης που την απέρριψε προέβη σε υπέρβαση εξουσίας.

    Στις 27 Δεκεμβρίου του 2015 η Μελίνα Παρασκάκη από τη Νεάπολη Κρήτης μπήκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για να αφαιρέσει «κρεατάκια» από τη μύτη της.

    Η 4χρονη, κατά την διάρκεια της ανάνηψης παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν και να τη μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

    Στις   29 Δεκεμβρίου 2015 η Μελίνα έφυγε από τη ζωή.

    Διαβάστε επίσης:

    Σταϊκούρας: Χτίζουμε ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα – Μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα

    Qatargate: Για δύο μήνες ακόμα στη φυλακή ο Παντσέρι – Απέσυρε την έφεση

    Βουτιά 69% στα κέρδη για τη Goldman Sachs-Υψηλότερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα της Morgan Stanley



    ΣΧΟΛΙΑ