• Κοινωνία

    Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τα τρία πρόσωπα που βρίσκονται «κάδρο» για το θρίλερ των θανάτων

    • NewsRoom
    Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τα τρία πρόσωπα που βρίσκονται «κάδρο» για το θρίλερ


    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη λύση του μυστηρίου με τον θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας, στην Πάτρα

    «Η προκαταρτική εξέταση από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει ολοκληρωθεί. Το σενάριο της εσπευσμένης έκδοσης του οποιουδήποτε εντάλματος σύλληψης, εφ’ όσον βέβαια προκύψουν ευθύνες για το θάνατο των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, είναι ασθενέστατο, για να μην πούμε ανύπαρκτο. Επί του παρόντος τουλάχιστον…».

    Αξιόπιστη αστυνομική πηγή όπως αναφέρει το pelop.gr, μετέφερε τα παραπάνω, με την εξής προσθήκη: «Ενα τόσο δισεπίλυτο μυστήριο δεν προσφέρεται ακόμη και για το παραμικρό ρίσκο κι ας βιώνουν κάποιοι το μαρτύριο της σταγόνας. Μπορεί να έχουν πλέον συγκεκριμένη «κατεύθυνση» οι έρευνες και να έχουν εξαχθεί «στέρεα» συμπεράσματα, αλλά ο χειρισμός της υπόθεσης γίνεται βήμα – βήμα. Αργά και σταθερά. Η αίσθηση είναι ότι δεν θα επιδειχθεί η οποιαδήποτε σπουδή. Θα ολοκληρωθεί, δηλαδή, όλος ο κύκλος των καταθέσεων και επίσης θα πάρει στα χέρια του το Ανθρωποκτονιών την ιατροδικαστική έκθεση του κ. Μπουζιάνη για το θάνατο της Τζωρτζίνας, καθώς μετέπειτα και το πόρισμα της τριμελούς Aτυπης Επιτροπής Ιατροδικαστών, μετά την συνδυαστική εξέταση των εκθέσεων για τους τρεις θανάτους, και μόνο τότε θα πάμε στο επόμενο στάδιο. Ητοι, στην αποστολή του «φακέλου» από το Ανθρωποκτονιών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας. Ανατροπή και πραγματικά ραγδαία εξέλιξη θα έχουμε μόνο αν και επιστημονικά έχουμε απόδειξη διάπραξης εγκλήματος…».

    Στο μεταξύ, μια άλλη παράμετρος της υπόθεσης είναι οι κλήσεις γιατρών, νοσοκόμων και άλλων προσώπων της Πάτρας, που δεν έχουν ειδοποιηθεί ακόμη να καταθέσουν. Και μόνο από το γεγονός αυτό αποδεικνύεται η άκρα μυστικότητα κάτω από την οποία κινούνται οι άνδρες της ΕΛΑΣ.

    Εδώ και 20 μέρες γράφεται ότι…«ήλθε, θα έλθει, βρίσκεται στην Πάτρα» κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, αλλά κανείς δεν το έχει δει! Διότι, προφανώς, κατά τα φαινόμενα, δεν έχει έλθει ακόμη. Αλλωστε, τεκμαίρεται αυτό και από την χθεσινή επισήμανση ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας Διεύθυνσης Αχαΐας: «Μια ειδοποίηση θα την είχαμε αν «κατέβαινε» κλιμάκιο στην Πάτρα, άσχετα αν δεν θα πίναμε ούτε…καφέ μαζί. Δεν θα ήταν σκόπιμο κάτι τέτοιο, γιατί δεν έχουμε όρεξη να «χρεωθούμε» την οποιαδήποτε διαρροή. Σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, πρέπει να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους…».

    Την ίδια ώρα, οι δύο Ιατροδικαστικές Εκθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών (Μαλένας και Ιριδας), όπως διαρρέει από πηγές, είναι τόσο ξεκάθαρες που ο πιθανός «ένοχος» (αν υπάρχει βέβαια ένοχος!!!)… μπορεί να κοιμάται ήσυχος! Και οι δύο εκθέσεις φαίνεται ν’ αποδίδουν τους θανάτους σε καθαρά παθολογικά αίτια και να μην αφήνουν το παραμικρό «υπονοούμενο» για εγκληματική ενέργεια.

    Οσον αφορά στην ιατροδικαστική έκθεση του κ. Μπουζιάνη για τη μικρή Τζωρτζίνα, εξακολουθεί να βρίσκεται υπό «διερεύνηση» από την άτυπη Επιτροπή Ιατροδικαστών. Αν αυτή αλλάξει και «φύγει» η φράση… «αδιευκρίνιστη αιτία θανάτου», τότε ενδεχομένως θα μπορούμε να μιλάμε για….«υποψία εγκληματικής ενέργειας»! Εκτός κι αν το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής θεωρήσει πως δεν έχει «ανάγκη» να «συμπληρώσει» τον φάκελό του με την άποψη της Επιτροπής, κάτι που δεν είναι εύκολο να δικαιολογηθεί.

    Για την υπόθεση δείχνει να έχουν μπει στο «κάδρο» των ερευνών τρία άτομα, όχι για σύλληψη αλλά για κατάθεση και κλήση για να δοθούν απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων που έχουν προκύψει από την έρευνα!

    Οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει μια κάποια θεωρητική εικόνα για όλα όσα συνέβησαν και τώρα περιμένουν τα αποτελέσματα από τους ιατροδικαστές. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί εξετάζουν τις ημερομηνίες που τα παιδιά εξέπνευσαν και τη σχέση της μητέρας με τον πατέρα, χωρίς να έχουν όμως κάποιο τρανταχτό στοιχείο.

    ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

    Οπως είναι γνωστό, για την υπόθεση έχουν αρχίσει να καταθέτουν γιατροί και νοσηλευτές, αλλά μόνο από την Αθήνα, που φαίνεται να επέμειναν στο ότι, η δεύτερη ανακοπή που ήταν και η τελευταία για την 9χρονη στις 29 Ιανουαρίου 2022 δεν δικαιολογείται, αφού μία ώρα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή είχε εξεταστεί ενδελεχώς.

    Οπως ανέφεραν οι γιατροί, το παιδί βάσει των εξετάσεων θα μπορούσε να παρουσιάσει μία μικρή κρίση λόγω εγκεφαλοπάθειας, αλλά δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η ανακοπή.

    Σύμφωνα με την ψυχολόγο Αγκυ Ξενάκου, οι γιατροί από το Νοσοκομείο Ρίου είχαν ενημερώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» μετά την πρώτη ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα. Ουσιαστικά οι γιατροί είχαν υποψίες για την υπόθεση. Αγνωστο παραμένει για ποιο λόγο το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν παρενέβη….

    ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ;

    Για να γίνει κάποια σύλληψη θα πρέπει να εκδοθεί ένταλμα. Και το απαραίτητο ένταλμα εκδίδεται μόνο από εισαγγελική αρχή.
    Σύμφωνα με κάποιους έμπειρους ποινικολόγους, επειδή η Τζωρτζίνα απεβίωσε στην Αθήνα, μπορεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών να διαβιβάσει τον φάκελο στην Εισαγγελία Αθηνών και να ζητήσει από εκεί ένταλμα σύλληψης. Νομικοί θεωρούν ότι αυτό είναι πιο πιθανό σενάριο, αφού η πλειοψηφία των μαρτύρων αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας, έγινε στην πρωτεύουσα! Αυτό επιβεβαίωσε στην «Π» και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Από την πλευρά του ο Απόστολος Λύτρας, ως δικηγόρος της οικογένειας Δασκαλάκη, δηλώνει πως ο φάκελος θα σταλεί στην Πάτρα, αφού η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών έδωσε την «παραγγελία» για προκαταρκτική έρευνα και μετά μπορεί όντως να αποσταλεί στην Αθήνα.

    πηγή: pelop.gr



    ΣΧΟΛΙΑ