• Κοινωνία

    Ο κόσμος υποδέχεται το 2024 – Εντυπωσιακές εικόνες από Ωκεανία, Ασία και Ευρώπη (Δείτε live)

    • NewsRoom

    Πηγή: ΕΡΑ


    Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για τον ερχομό του νέου έτους, με τις προετοιμασίες για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς να κορυφώνονται.

    Το Ώκλαντ στη Νέα Ζηλανδία έγινε η πρώτη μεγάλη πόλη που υποδέχθηκε το 2024, με χιλιάδες πολίτες να πανηγυρίζουν με μια επίδειξη πυροτεχνημάτων  από το ψηλότερο κτίσμα της Νέας Ζηλανδίας, τον Πύργο Sky, και ένα σόου φωτός στο κέντρο της πόλης.

    H ελαφριά βροχή καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής είχε καθαρίσει λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όπως προβλεπόταν, στην πόλη των 1,7 εκατομμυρίων κατοίκων, πριν ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση σε μια φωτιζόμενη ψηφιακή οθόνη κοντά στην κορυφή του πύργου επικοινωνίας και παρατήρησης, μήκους 328 μέτρων.

    Δύο ώρες αργότερα στη γειτονική Αυστραλία , η Γέφυρα του Λιμανιού και η Όπερα του Σίδνεϊ έγιναν το επίκεντρο μιας διάσημης μεταμεσονύκτιας επίδειξης πυροτεχνημάτων και φωτός που παρακολουθούν ετησίως περίπου 425 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης.

    Ακολούθησαν μετά από δύο ώρες το Τόκιο και η Σεούλ, οι οποίες υποδέχθηκαν το 2024 με το παραδοσιακό χτύπημα των καμπανών αλλά και με πυροτεχνήματα, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί τις εκδηλώσεις για τον ερχομό της νέας χρονιάς.

    Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το Χονγκ Κονγκ όπου οι αρχές της πόλης ετοίμασαν μια εντυπωσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων συνοδεία μουσικής στο λιμάνι της πόλης. Παρόμοιες εικόνες και στα υπόλοιπα μεγάλα λιμάνια της νοτιοανατολικής Ασίας όπως η Σιγκαπούρη, η Μπανγκόνγκ και η Κουάλα Λουμπούρ.

    Πλέον και η Ευρώπη έχει μπει και επίσημα στο στο 2024, με εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της γηραιάς ηπείρου.

    Ο ερχομός του 2024 σε διάφορες χώρες του κόσμου μέσω του Sky News (ζωντανή ροή):

     

    Οι εορτασμοί στο Ώκλαντ: 

    Η έλευση της πρωτοχρονιάς στο Σίδνεϊ

    Ο ερχομός του 2024 στο Χονγκ Κονγκ

    Ο ερχομός του νέου έτους στη Σιγκαπούρη

    Η Μπανγκόνγκ υποδέχεται το 2024

    Διαβάστε επίσης:
    Η Maersk αναστέλλει για 48 ώρες τη διέλευση των πλοίων της από την Ερυθρά Θάλασσα

    Τα κάλαντα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας έψαλλαν άστεγοι, άτομα με αυτισμό και σύλλογοι

    Μηνύματα πολιτικών αρχηγών για το νέο έτος



    ΣΧΟΛΙΑ