• Πολιτική

  Τα μηνύματα πολιτικών αρχηγών για το νέο έτος

  • NewsRoom
  Βουλή


  Τις ευχές τους για μία καλή χρονιά έδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων.

  Στέφανος Κασσελάκης: Μία καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες

  Τις ευχές του σε όλο τον ελληνισμό εντός και εκτός Ελλάδας απευθύνει με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

  Στο μήνυμά του αναφέρει: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και ένας δεύτερος πόλεμος, στη Γάζα, ήδη μετράει χιλιάδες θύματα – παιδιά γυναίκες αμάχους. Το 2024 λοιπόν, το αίτημα για ειρήνη είναι τόσο επιτακτικό όσο ποτέ. Αλλά όχι με ευχές, με πράξεις: με άμεση κατάπαυση του πυρός και με μία βιώσιμη λύση δύο κρατών.

  Για την Ελλάδα το 2023 ήταν μία χρονιά με πολλή θλίψη. Από το ειδεχθές έγκλημα στα Τέμπη και τις τεράστιες πλημμύρες μέχρι θανάτους πάνω σε καρότσες και έξω από γήπεδα. Το αύριο έχασε μία μάχη αλλά δεν έχασε την μαχητικότητά του. Και μπροστά μας το 2024 έχουμε μία κρίσιμη χρονιά. Για την Ελλάδα το αυτονόητο είναι το δύσκολο: Μία καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες. Μία ζωή της αξιοπρέπειας και όχι των market pass. Μια ζωή με ισχυρό κοινωνικό κράτος πρόνοιας και όχι με το δίκαιο του ισχυροτέρου. Μία ζωή με δημοκρατικούς θεσμούς που δουλεύουν, με ποιοτική υγεία και παιδεία, με έγνοια για το περιβάλλον και τους πόρους για την κλιματική προσαρμογή. Με αλληλεγγύη. Με ανθρωπιά. Με αλήθεια. Με πείσμα και δύναμη.

  Για μία Ελλάδα που θα αξιοποιεί τις μεγάλες δυνατότητες του ελληνικού λαού και θα δίνει σε κάθε Έλληνα πολίτη ευκαιρίες και ασφάλεια για να πετύχει.

  Σε όλο τον ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδας, σε κάθε σημείο του πλανήτη που χτυπά η καρδιά αυτού του περήφανου έθνους, σε εσάς, τις οικογένειές σας, τους ανθρώπους σας, εύχομαι το 2024 να είναι η χρονιά που θα σας φέρει πιο κοντά στα όνειρά σας».

  Νίκος Ανδρουλάκης: Εύχομαι η νέα χρονιά να βρει την ανθρωπότητα με περισσότερη ειρήνη και ευημερία

  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής , Νίκος Ανδρουλάκης, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του τονίζει πως ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη σπουδαία επέτειο για την πατρίδα μας, τα πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που συμπληρώνονται το 2024:

  Το 2024 συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε αυτήν τη σπουδαία επέτειο για την πατρίδα μας, είναι να αγωνιστούμε για μια δίκαιη κοινωνία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και για μία παραγωγική, ανθεκτική, βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

  Χρειαζόμαστε δημιουργικές πολιτικές, που θα απελευθερώνουν τις δυνάμεις της νέας γενιάς, θα διασφαλίζουν ποιοτικό επίπεδο ζωής για όλους τους πολίτες, με ισχυρή δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία, που θα απαντούν πειστικά στο μείζον ζήτημα του δημογραφικού και της κλιματικής κρίσης.

  Σήμερα, περισσότερο από ποτέ έχουμε χρέος ως Πολιτεία να οικοδομήσουμε τη συλλογική μας ευημερία σε πιο γερά θεμέλια για να αντέχουμε στις παγκόσμιες αναταράξεις.

  Όμως, για να πετύχουμε σε όλα αυτά απαιτείται αξιόπιστο προοδευτικό σχέδιο, που θα έχει ως πυξίδα την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

  Όλα αυτά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον αυξανόμενων εντάσεων, με δύο ενεργές πολεμικές εστίες στην ευρύτερη γειτονιά μας και μια Ευρώπη που αναζητά τη θέση της σε έναν κόσμο ραγδαίων αλλαγών.

  Εύχομαι η νέα χρονιά να βρει την ανθρωπότητα με περισσότερη ειρήνη και ευημερία και να γίνει για την πατρίδα μας το εφαλτήριο μιας νέας, ελπιδοφόρας πορείας.

  Χρόνια πολλά με υγεία και χαρά σε εσάς και τις οικογένειές σας!

  ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

  Κουτσούμπας: Το 2024 να δυναμώσει το ρεύμα της αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής

  « Να προϋπαντήσουμε το 2024 με νέους, πιο δυναμικούς αγώνες για αύξηση του λαϊκού εισοδήματος, για ματαίωση πλειστηριασμών, για να δώσουμε τις μάχες ενάντια στη φοροληστεία που δέχεται ο λαός μας, για να δυναμώσουμε την πάλη και να εναντιωθούμε στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων-επιχειρήσεων των πολυεθνικών, για την προστασία του δημόσιου συστήματος υγείας και πρόνοιας, την προστασία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που χωλαίνει σ’ όλη τη χώρα και πολύ περισσότερο στην Ήπειρο την οποία εσείς σήμερα εκπροσωπείτε, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη με όλους τους λαούς του κόσμου, με όλους τους αδικημένους αυτής της κοινωνίας, να σταματήσει το μακελειό των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων», ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στα μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας που είπαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

  «Να δυναμώσει σε τελευταία ανάλυση το ρεύμα αυτό που υπάρχει ήδη, της αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και να συναντηθεί με την ανατρεπτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

  Η χορωδία της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια, ενώ ο γνωστός ηπειρώτης τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας με την ορχήστρα του τραγούδησε τραγούδια της Ηπείρου τα οποία χόρεψε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών του Δήμου Χαϊδαρίου μαζί με μέλη του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας και τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αντάλλαξε δώρα με τα μέλη του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας.

  Κυριάκος Βελόπουλος: Το 2024 θα έχετε μια δεύτερη ευκαιρία στις ευρωεκλογές

  Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του αναφέρει τα εξής:

  «Ελληνίδες, Έλληνες, πέρασε και το 2023. Ηταν μια δύσκολη χρονιά για όλους. Ήταν μια χρονιά που περάσαμε μέσα από στενωπούς, από κακουχίες, από πείνα, από φτώχεια, από φορολόγηση. Ολα αυτά έχουν ένα αίτιο: οι κακές επιλογές μας. Ή οι επιλογές που κάναμε, όχι εμείς, απλά, ως φυσικά πρόσωπα, αλλά ως πολίτες αυτής της χώρας. Και οι επιλογές μας αφορούν τις εκλογές».

  Και προσθέτει ο κ. Βελόπουλος:

  «Το 2024 θα έχετε μια δεύτερη ευκαιρία. Σε αυτή την ευκαιρία που δοθεί το 2024 στις ευρωεκλογές, πρέπει να είστε έτοιμοι για να πείτε τα μεγάλα “ΝΑΙ” και τα μεγάλα “ΟΧΙ”. Τα μεγάλα “ΟΧΙ” στο ίδιο συνεχόμενο λάθος και τα μεγάλα “ΝΑΙ” για μια Ελλάδα με προοπτική, για μια Ελλάδα με μέλλον, μια Ελλάδα δημοκρατική, κοινωνική, χριστιανική, πατριωτική. Και αυτή θα είναι μόνο με την Ελληνική Λύση. Καλή χρονιά το 2024».

  Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εύχομαι το 2024 να είναι το έτος που δε θα είναι ανεκτές οι διακρίσεις

  Καλή Χρονιά από την Πλεύση Ελευθερίας. Οι ευχές της Πλεύσης Ελευθερίας για το 2024, από το στόμα της Eπικεφαλής του κινήματος Ζωής Κωνσταντοπούλου, μέσα από τη συνεχή και μαχητική παρουσία μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Καλή χρονιά σε όλες και όλους! Με υγεία και αγάπη!

  Επιπλέον, η Πλεύση Ελευθερίας προχώρησε σε έναν απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε.

  Διαβάστε επίσης:
  Στις φλόγες τυλίχθηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Σώοι όλοι οι επιβάτες

  Σύμβολο του τουρκικού αιώνα χαρακτήρισε την Αγία Σοφία ο Ερντογάν

  Νεκρός ο αδελφός του Στέλιου Ρόκκου – Πνίγηκε στη διάρκεια ψαρέματος  ΣΧΟΛΙΑ