• Κοινωνία

    Νέα τροπή στο σκάνδαλο Γουάινσταϊν: Συμβιβασμός εκατομμυρίων με τα θύματά του

    • NewsRoom
    Χαρβει-Γουαινστιν

    Χάρβεϊ Γουάινσταϊν


    Νέα εξέλιξη στην υπόθεση Γουάινσταϊν

    Σε προσωρινή συμφωνία έναντι 44 εκατομμυρίων δολαρίων έφτασαν ο πρώην μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και οι γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό, σύμφωνα με νέα αμερικανικά δημοσιεύματα.

    Όπως γράφει η Wall Street Journal και το Associated Press, η συμφωνία φαίνεται πως «έχει κλείσει» και αφορά την υποβολή αποζημίωσης στα φερόμενα θύματά του, αλλά και στα πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου του στούντιο του Γουάινσταϊν.

    Η αγωγή κατά του παραγωγού υποβλήθηκε το 2018 στον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης και κατηγορούσε τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας Weinstein Co ότι απέτυχαν να προστατεύσουν τους υπαλλήλους από ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον και την σεξουαλική επιθετικότητα του Γουάινσταϊν.

    Ο παραγωγός που βρίσκεται πίσω από ταινίες όπως Shakespeare in Love, Pulp Fiction και The King’s Speech, κατηγορείται από περισσότερες από 70 γυναίκες, οι περισσοτέρες εκ των οποίων νεαρές ηθοποιοί, για σεξουαλικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες.

    Επίσημα έχουν κατατεθεί 15 μηνύσεις εις βάρος του.

    Η εταιρεία Weinstein Co απέλυσε τον Γουάινσταϊν και υπέβαλε αίτηση για πτώχευση, ενώ ο παραγωγός αποβλήθηκε και από την Ακαδημία των Όσκαρ.

    Ο ίδιος πάντως, έχει αρνηθεί και εξακολουθεί να αρνείται ότι είχε μη συναινετικό σεξ με οποιαδήποτε γυναίκα.



    ΣΧΟΛΙΑ