• Κοινωνία

    N. Παπαθανάσης: Έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ από αύριο Δευτέρα – Ουρά μέχρι 5 άτομα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    O υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νικόλαος Παπαθανάσης


    Ελεγχόμενη θα είναι η ροή εισόδου στα σούπερ μάρκετ από αύριο Δευτέρα, ανέφερε πριν από λίγο ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, προκειμένου να αποτραπεί ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες μέρες.

    Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως ταυτόχρονα θεσπίζεται και ανώτατο όριο στον αριθμό των ατόμων που θα βρίσκονται μέσα στο καταστήματα, ανάλογα με τα τετραγωνικά του. «Δεν πρέπει η ουρά να υπερβαίνει τα πέντε άτομα», ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσεις πως «εάν οι καταναλωτές συνεχίσουν να αγοράζουν με αυτούς τους ρυθμούς απλά θα γεμίσουν τα ράφια τους, και κάποια στιγμή θα χαλάσουν τα προϊόντα που αγοράζουν».

    Ο υφυπουργός, σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής δημόσιας παρέμβασης του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη υπογράμμισε πως το υπουργείο είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά σε πραγματικό χρόνο, εκφράζοντας της εκτίμηση πως η ασφυκτική πίεση που δέχεται το λιανεμπόριο τροφίμων τα τελευταία 24ωρα εξαιτίας της εκτόξευσης της ζήτησης θα εξομαλυνθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

    Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογείται και η επέκταση ωραρίου ανεφοδιασμού των καταστημάτων για 24 ώρες το 24ώρο, αλλά και η δυνατότητα για τηλεφωνικές παραγγελίες και διανομή κατ’ οίκον ακόμη και τις Κυριακές, ενώ υπογράμμισε πως τα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται μέσα στα εμπορικά κέντρα, θα μπορούν να λειτουργούν εφ’ όσον έχουν ξεχωριστή είσοδο.

    Ο κ. Παπαθανάσης θέλοντας να καθησυχάσει τους καταναλωτές διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως υπάρχει επάρκεια προϊόντων και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, παρ’ ότι όπως είπε, «ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις».

    Έσπευσε μάλιστα να σχολιάσει την χθεσινή παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με την επάρκεια αποθεμάτων για τρεις μήνες, διευκρινίζοντας πως αυτό θα συνέβαινε εάν σταματούσε σήμερα η παραγωγή στην Ελλάδα, -κάτι που όπως είπε δεν συμβαίνει-, καθώς η παραγωγή λειτουργεί κανονικά και τα προϊόντα αναπληρώνονται κανονικά. «Δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα προμήθειας αγαθών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Εξαίρεση, όπως παραδέχθηκε, αποτελούν οι προστατευτικές μάσκες και τα αντισηπτικά. Οι ελλείψεις στις προστατευτικές μάσκες σημείωσε, οφείλεται στο γεγονός πως μειώθηκε κατά περίπου 10% η παραγωγή τους στην Κίνα, απ’ όπου η χώρα μας εισάγει τις μεγαλύτερες ποσότητες –αφού δεν υπάρχει εγχώρια παραγωγή-, και την ίδια στιγμή εκτινάχθηκε παγκοσμίως η ζήτηση τους. Η αναπλήρωσή τους εκτίμησε πως θα ξεκινήσει προς το τέλος του μήνα, όταν θα αρχίσουν να φθάνουν και πάλι στην ελληνική αγορά τα εμπορεύματα από την Κίνα.

    Όσον αφορά στα αντισηπτικά, οι ελλείψεις θα αντιμετωπισθούν γρηγορότερα μετά και την χρήση κατασχεμένων ποσοτήτων αιθανόλης για την παραγωγή από ελληνικά εργοστάσια.

    Ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε ακόμη ότι τα φάρμακα και τα πρατήρια βενζίνης δεν πρόκειται να κλείσουν, ενώ σημείωσε πως όσα εστιατόρια επιθυμούν μπορούν να ξεκινήσουν delivery άμεσα, και έχουν διορία ένα μήνα να δηλώσουν την συγκεκριμένη αλλαγή στις αρμόδιες υπηρεσίες.



    ΣΧΟΛΙΑ