• Κοινωνία

    Μηνυτήρια αναφορά από την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος για το συλλαλητήριο της Κυριακής


    Ενορχηστρωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης των χιλιάδων διαδηλωτών στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής καταγγέλλει η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος, σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
    Επιρρίπτει ευθύνες στην αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι άφησε τους κουκουλοφόρους να δράσουν ανεξέλεγκτα και με αίτημα της στον αρχηγό της ΕΛΑΣ ζητά πρόσθετα μέτρα για να μην παρεισφρύσουν ταραξίες τόσο στη σημερινή όσο και σε επόμενες συγκεντρώσεις.
    Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία στρέφεται με τη μηνυτήρια αναφορά της κατά παντός υπευθύνου και ζητά να ερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της διέγερσης, πρόκλησης και προσφοράς για την εκτέλεση κακουργήματος, της σύστασης συμμορίας, της παράνομης βίας και της παράβασης καθήκοντος.

    Υποστηρίζει στην αναφορά της ότι η δράση των κουκουλοφόρων στο  συλλαλητήριο της Κυριακής δεν ήταν τυχαία, αλλά ενταγμένη σε ένα σχέδιο ανωμαλίας για να διαλυθεί η συγκέντρωση και χαρακτηρίζει εσφαλμένο το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Πέμπτη στο Σύνταγμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτογραφίες με τους κουκουλοφόρους στο Συλλαλητήριο έδωσε η ΝΔ: «Αυτούς γιατί δεν τους συλλάβατε;»



    ΣΧΟΛΙΑ