• Κοινωνία

    Μικρή Επίδαυρος οι φυλακές Τρίπολης: Ο Λιγνάδης ετοιμάζει θεατρική παράσταση με θεατή τον Φιλιππίδη

    Μικρή Επίδαυρος οι φυλακές Τρίπολης: Ο Λιγνάδης ετοιμάζει θεατρική παράσταση με θεατή τον Φιλιππίδη

    Δημήτρης Λιγνάδης, Πέτρος Φιλιππίδης


    Όπως όλα δείχνουν, οι φυλακές της Τρίπολης ετοιμάζονται να μετατραπούν σε μία μεγάλη θεατρική σκηνή, με πρωταγωνιστή φυσικά τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη και θεατή τον αρτίως αφιχθέντα Πέτρο Φιλιππίδη

    Ακόμη ένας διάσημος ηθοποιός οδηγείται σήμερα στις φυλακές της Τρίπολης, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, κατηγορούμενος για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Εκεί, ο ηθοποιός αναμένεται να συναντήσει τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος έχει προφυλακιστεί τους τελευταίους μήνες, αντιμετωπίζοντας και αυτός κατηγορίες για σωρεία βιασμών, οι περισσότεροι από τους οποίους αφορούν σε ανηλίκους.

    Κι ενώ αυτή η συνύπαρξη έχει ήδη… άρωμα καλλιτεχνικό, η ατμόσφαιρα αυτή πρόκειται να ενισχυθεί, καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, οι κρατούμενοι των φυλακών Τριπόλεως, που κατηγορούνται κατά κύριο λόγο για εγκλήματα σεξουαλικής φύσεως, ετοιμάζουν μία θεατρική παράσταση. Το εν λόγω δρώμενο ετοιμάζεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων πολιτιστικών δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης – επιμόρφωσης για τους κρατούμενους.

    Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα οι θεατρικές παραστάσεις εντός των φυλακών της χώρας είχαν «παγώσει» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, πλέον ετοιμάζονται να αρχίσουν σιγά-σιγά, με τους κρατούμενους να ανυπομονούν να συμμετάσχουν σε αυτές μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

    Σύμφωνα με το CNN Greece, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης εξέφρασε αμέσως το ενδιαφέρον του να συμμετέχει στη θεατρική παράσταση που θα ετοιμάσουν οι κρατούμενοι των φυλακών Τριπόλεως.

    Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ασκήθηκε πρόσφατα νέα ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκων, με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες, να δηλώνει αθώος και να ζητά την αποφυλάκιση του με “βραχιολάκι” και μάλιστα με δικά του έξοδα.

    Κάθε κατηγορία εναντίον του αρνήθηκε και ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος απολογήθηκε χθες κάτω από άκρα μυστικότητα, χωρίς ωστόσο να πείθει με τους ισχυρισμούς του ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίες ομόφωνα τον έκριναν προφυλακιστέο.

    Πάντως, δεν αποκλείεται πλέον οι δύο προσωρινά κρατούμενοι για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας, Δημήτρης Λιγνάδης και Πέτρος Φιλιππίδης να μοιράζονται τον ίδιο θάλαμο με πάνω από 20 κρατούμενους, καθώς οι συγκεκριμένες φυλακές δεν διαθέτουν ξεχωριστά κελιά.

    Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες πολιτιστικές δράσεις επιδοτούνται από διάφορα προγράμματα των Περιφερειών της χώρας (η συγκεκριμένη στις φυλακές Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου) και αποσκοπούν στην ανάπτυξη εργαλείων των κρατουμένων, όπως η δημιουργικότητα, η σημασία της ομαδικότητας, η δύναμη της αυτοβελτίωσης κ.α.

    Διαβάστε ακόμη:

    Βάνα Μπάρμπα για Πέτρο Φιλιππίδη: Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, όλοι εμείς πρέπει να σιωπούμε (video)

    Πέτρος Φιλιππίδης: Από τα λαμπερά φώτα στο σκοτάδι της φυλακής

    Στη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης για 1 βιασμό και 2 απόπειρες βιασμού

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ