• Κοινωνία

    Μύκονος: Εξαρθρώθηκε η συμμορία των έξι που είχε ρημάξει τις βίλες Ελλήνων επιχειρηματιών

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Μύκονος

    Μύκονος


    Μεταξύ των δεκάδων θυμάτων τους και μια Ελληνίδα επιχειρηματίας, κάτοικος Πολιτείας, η οποία κατήγγειλε στην αστυνομία την κλοπή κοσμημάτων αξίας 250.000 ευρώ

    Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του mononews.gr, η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου κατάφερε καίριο πλήγμα στα κυκλώματα που λυμαίνονται το νησί των Ανέμων, συλλαμβάνοντας έξι μέλη εγκληματικής οργάνωσης που είχαν γίνει φόβος και τρόμος για τους ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών καθώς και για τους τουρίστες υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων που τις νοίκιαζαν έναντι χιλιάδων ευρώ.

    Η συμμορία των έξι “χτυπούσε” με μεθοδικότητα και τακτικότητα, κυρίως απόγευμα και βράδυ, πολυτελείς εξοχικές κατοικίες και βίλες – μεγαθήρια που νοικιάζονται έναντι 30.000 ευρώ κι άνω την εβδομάδα.

    Παρακολουθούσαν τα σπίτια που είχαν βάλει στο στόχαστρο τους και τσέκαραν πότε οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα.

    Όταν εκείνοι έφευγαν για τη νυχτερινή έξοδο τους, τα μέλη της συμμορίας εφορμούσαν στις οικείες αναζητώντας χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα, όπως κοσμήματα, ρολόγια, ακόμη και επώνυμα ρούχα.

    Στις αρχές Ιουνίου είχαν εισβάλει σε πολυτελή κατοικία με την επωνυμία “Ethereal Villa” η οποία ήταν νοικιασμένη σε ζευγάρι Βρετανών τουριστών.

    Οι “ποντικοί” μπήκαν στο σπίτι όταν το ζευγάρι απουσίαζε και άρπαξαν από το safety box χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 38.000 ευρώ.

    Τέσσερις μέρες μετά έβαλαν στο στόχαστρο τους τη βίλα “Blue Orchid” στον Καλαφάτη, την οποία και παραβίασαν από το παράθυρο με ένα κατσαβίδι.

    Αφού έκαναν άνω κάτω το σπίτι, ανακάλυψαν ότι οι ένοικοι της, επίσης ζευγάρι Βρετανών, κάτοικοι Λονδίνου, είχαν τοποθετήσει μέσα στο κουτί ασφαλείας χρυσαφικά και ρολόγια αξίας 18.000 ευρώ και περίπου 3.000 ευρώ σε μετρητά. Φυσικά και τα αξεσουάρ, όπως και τα μετρητά, «έκαναν φτερά».

    Το ίδιο έπραξαν και στο τουριστικό κατάλυμα με την επωνυμία “SunBird” στην περιοχή “Πουλί” την ίδια μέρα αφαιρώντας από την Ελληνίδα επιχειρηματία κάτοικο Κηφισιάς (Πολιτεία) , Φωτεινή Κ.  χρυσαφικά αξίας 250.000 ευρώ!

    Τρία 24ωρα αργότερα, η συμμορία των έξι, καθοδηγούμενη από την απληστία των μελών της, παραβιάζουν βίλα στο Πλυντρί, με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με τη χρήση κατσιβιδιού.

    Συγκεκριμένα, παραβίασαν μπαλκονόπορτα και έκλεψαν από τους ένοικους (ένα ζευγάρι από την Γουινέα) χρυσαφικά και επώνυμα είδη ένδυσης αξίας άνω των 100.000 ευρώ, όπως κατέθεσαν οι παθόντες στην αστυνομία.

    Το ίδιο έπραξαν και μερικές μέρες μετά, συγκεκριμένα στις 22 Ιουνίου στην περιοχή του Πανόρμου και στο τουριστικό συγκρότημα Panormos Villas.

    Θύμα τους αυτή τη φορά ήταν μια Ρωσίδα η οποία κατήγγειλε πως οι “ποντικοί” της πήραν μέσα από το δωμάτιο της, ρούχα και κοσμήματα αξίας 29.000 ευρώ.

    Από την επισταμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, προέκυψε ότι τα έξι μέλη της συμμορίας, φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, τις ώρες που κινούνταν στους δρόμους και στα σοκάκια του νησιού.

    Ενδεικτικό των μέτρων προφύλαξης που λάμβαναν είναι ότι όλοι τους φορούσαν καπέλα.

    Επιπλέον, όταν ετοίμαζαν κάποιο χτύπημα, απέφευγαν να κινούνται στις βασικές οδικές αρτηρίες του νησιού και προτιμούσαν να πλησιάζουν τις βίλες στόχους μέσα από μονοπάτια. Έτσι έφταναν σε σημεία απ’ όπου μπορούσαν να παρατηρήσουν με ευκολία πότε μπαίνουν και βγαίνουν από τα σπίτια οι ένοικοί τους.

    Η παρατήρηση γινόταν με κιάλια.

    Τελικά τρία μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν τη στιγμή που επιχείρησαν να διαρρήξουν το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών “Katikies Villas Myconos“.

    Επρόκειτο για τρία άτομα που φορούσαν τζόκεϊ και επιχείρησαν να πηδήξουν τον μαντρότοιχο της βίλας.

    Ένας εξ αυτών μάλιστα είχε στα χέρια του ένα μεταλλικό κουτί, πιθανότητα το safety box του σπιτιού, το οποίο και πέταξε στην προσπάθεια του να διαφύγει την σύλληψη.

    Οι «ποντικοί» δεν είχαν αντιληφθεί ότι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης τους παρακολουθούσαν από σχετική απόσταση καθώς κι εκείνοι είχαν αντιληφθεί με τη σειρά τους τις ύποπτες κινήσεις των τριών ανδρών, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

    Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των υπόλοιπων τριών μελών της συμμορίας που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, βρίσκονται σε εξέλιξη.

     Διαβάστε επίσης

    Μύκονος: Ο πόλεμος των δυο πολεοδομιών πάνω από τα πολυτελή αυθαίρετα

    Principote – Μύκονος: Πώς φτάσαμε στο πρόστιμο – μαμούθ των 13,1 εκατ. ευρώ

    Συνελήφθη 27χρονος που αναζητούνταν για διακεκριμένες κλοπές από οικίες στη Μύκονο



    ΣΧΟΛΙΑ