• Κοινωνία

    «Μήδεια»: Μια από τις εντονότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 40 ετών στην Αττική

    • NewsRoom

    Κόσμος περπατά σε χιονισμένους δρόμους μπροστά από το κτίριο της Βουλής στο κέντρο της Αθήνας, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


    Μια από τις εντονότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 40 χρόνων έφερε η «Μήδεια» στην περιφέρεια της Αττικής και στην Αθήνα, σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία που παρουσιάσε η ΕΜΥ.

    Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα 5:00) κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής. Σε αυτή τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας, οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν στα υπόλοιπα βόρεια τμήματα του νομού και αργότερα και στα ανατολικά.

    Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας συνεχίστηκαν και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ συνεχίστηκαν και την Τρίτη, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία αλλά και αφήνωντας για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της πόλης.

    Η συνολική διάρκεια των χιονοπτώσεων ήταν οι 36 ώρες στην Αττική με τις μεγάλες εντάσεις να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας επί 24 ώρες και να συνοδεύονται από ύψος χιονιού περί τα 20-25 εκατοστά.

    Διαβάστε επίσης:

    Σούπερ μάρκετ & «Μήδεια»: Ομαλοποιούνται οι online παραγγελίες – Πελάτες ζητούσαν μόνοι να αναβληθεί η παράδοση

    Διακοπές ρεύματος στην Αττική: Πρόβλημα ακόμα σε 22 γραμμές ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ-Δείτε τις περιοχές

    Χαρδαλιάς: Συντριπτικές ζημιές σε ρεύμα και νερό λόγω κακοκαιρίας – Πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία τους



    ΣΧΟΛΙΑ