• Πολιτική

    Χαρδαλιάς: Συντριπτικές ζημιές σε ρεύμα και νερό λόγω κακοκαιρίας – Πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία τους

    • NewsRoom
    Νίκος Χαρδαλιάς

    Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας


    Στα προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρατηρήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

    Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στην κακοκαιρία, τόνισε πως «το μεγάλο μέτωπο είναι η ηλεκτροδότηση», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ο αγώνας δίνεται πλέον στην Κρήτη».

    «Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία από τις σφοδρότερες κακοκαιρίες και χιονοπτώσεις της τελευταίας 20ετίας. Ήδη το φαινόμενο είναι σε ύφεση, αυτή τη στιγμή ο αγώνας δίνεται στην περιοχή της Κρήτης. Από τις 4 το πρωί έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό, το μεγάλο μέτωπο είναι το ζήτημα της ηλεκτροδότησης», είπε συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς.

    Αναφερόμενος στα προβλήματα υδροδότησης. ο υφυπουργός δήλωσε ότι «όλο το βράδυ, σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ αποκαταστάθηκαν όλες οι μονάδες επεξεργασίας νερού, έως τις 3 το πρωί είχαμε οριστικοποιήσει τα προβλήματα που είχαν προκύψει, το μεγάλο πρόβλημα στο αντλιοστάσιο στα Κιούρκα και η δεξαμενή στον Άγιο Στέφανο, αυτή τη στιγμή συντριπτικά το νερό έχει αποκατασταθεί. Υπάρχουν μερικά προβλήματα στο Κουκάκι, στη Βάρη, στο Γαλάτσι, στην Ελευσίνα, στο Ηράκλειο και μέχρι τις 3 το μεσημέρι θα έχουν αποκατασταθεί».

    Σχετικά με το ρεύμα, τόνισε πως «γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, είναι η πρώτη φορά που είχαμε ένα καθολικό φαινόμενο σε όλη την Ελλάδα, διότι η κακοκαιρία δεν αφορούσε μόνο στην Αττική».

    «Αυτή τη στιγμή είχαμε ένα καθολικό μέτωπο, μόνο στην Εύβοια αλλάξαν 500 στύλοι και χρειάστηκε να γίνουν 5 διαφορετικές οδεύσεις», εξήγησε, τονίζοντας παράλληλα ότι ΕΜΑΚ και Στρατός δουλεύουν όλο το βράδυ με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

    «Η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η αποκατάσταση του συστήματος ηλεκτροδότησης, το οποίο έχει υποστεί συντριπτικές ζημιές, μιας και εκατοντάδες δέντρα έχουν πέσει, έχουν συμπαρασύρει τα δίκτυα και, ταυτόχρονα, ειδικά στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι της Αττικής, οι ζημιές είναι εκτεταμένες».

    Ο ίδιος εκτίμησε ότι μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών θα έχουν αποκατασταθεί.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή

    Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πώς κινούνται σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

    Καιρός: Υποχωρεί σταδιακά ο χιονιάς στην Αττική – Πού αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις και σήμερα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ