• Κοινωνία

    Μηχανογραφικό 2019: Μέχρι τις 15.00 η δυνατότητα για τροποποιήσεις και οριστική υποβολή

    πανελληνιες

    Πανελλήνιες εξετάσεις


    Μια τελευταία ευκαιρία να κάνουν τροποποιήσεις στο μηχανογραφικό δελτίο που έχουν υποβάλλει έχουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων. Μέχρι το μεσημέρι της σημερινής ημέρας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν τα τροποποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, ενώ μετά το πέρας του διαστήματος αυτού, όλοι οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν πραγματοποιήσει οριστική υποβολή του δελτίου, προκειμένου αυτό να ισχύει.

    Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έληξε την περασμένη Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019.

    Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει ότι μέχρι και σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν αλλαγές στα μηχανογραφικά δελτία που έχουν υποβάλλει.

    Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι «σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής και εντός καθοριζόμενου χρονικού διαστήματος, επιτρέπεται μόνο η μερική ή ολική ανάκληση της δήλωσης προτιμήσεων».

    Οπως εξηγείται στη συνέχεια, «κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω, ορίζεται προθεσμία ως και την Παρασκευή 19-7-2019 στις 15:00 μ.μ., μέσα στην οποία υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα το μηχανογραφικό τους δελτίο, μπορούν να προχωρήσουν σε μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων».

    Όσοι υποψήφιοι έχουν καταθέσει μηχανογραφικά και ενδιαφέρονται να υποβάλλουν τροποποιήσεις, θα πρέπει να επισκεφθούν στο διαδίκτυο την ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams-delpref.it.minedu.gov.gr.

    Το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει ότι η ισχύουσα προθεσμία (15:00 μ.μ., Παρασκευή 19 Ιουλίου) είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία. Μετά το πέρας της προθεσμίας, η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων.

    Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.



    ΣΧΟΛΙΑ