Κοινωνία

Μακρόν: Ζήτησε από τη Nexter να επισπεύσει την κατασκευή αυτοκινούμενων πυροβόλων Ceasar

  • NewsRoom
Nexter Ceasar

Nexter Ceasar


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από την γαλλική βιομηχανία όπλων Nexter να αυξήσει την κατασκευή αυτοκινούμενων πυροβόλων Ceasar, προτού δεσμευτεί να στείλει επιπλέον έξι στον ουκρανικό στρατό, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγή του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.

Πριν από την άφιξή του στο Κίεβο, ο Μακρόν είχε ζητήσει από τη Nexter να ανεβάσει στροφές στην παραγωγή της, ώστε να τεθεί σε «λειτουργία πολέμου» (wartime mode) και να κατασκευάσει (αυτοκινούμενα πυροβόλα) Caesar πολύ πιο γρήγορα για τον γαλλικό στρατό», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μετά τις συνομιλίες που είχε σήμερα με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα στείλει στην Ουκρανία άλλα έξι αυτοκινούμενα πυροβόλα Caesar, επιπλέον των δώδεκα που της έχει ήδη παραδώσει. Ο γαλλικός στρατός έχει συνολικά λιγότερα από 80 τέτοια αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Λαγκάρντ στο Eurogroup: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο κατακερματισμού

Κομισιόν: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ενεργειακά ασφάλεια της Ευρώπης από τις σημερινές μειώσεις των ροών ρωσικού φυσικού αερίου

G7: Συμφωνία για οικονομική βοήθεια 18,4 δισ. δολαρίων στην ΟυκρανίαΣΧΟΛΙΑ