ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από την γαλλική βιομηχανία όπλων Nexter να αυξήσει την κατασκευή αυτοκινούμενων πυροβόλων Ceasar, προτού δεσμευτεί να στείλει επιπλέον έξι στον ουκρανικό στρατό, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγή του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.
Πριν από την άφιξή του στο Κίεβο, ο Μακρόν είχε ζητήσει από τη Nexter να ανεβάσει στροφές στην παραγωγή της, ώστε να τεθεί σε «λειτουργία πολέμου» (wartime mode) και να κατασκευάσει (αυτοκινούμενα πυροβόλα) Caesar πολύ πιο γρήγορα για τον γαλλικό στρατό», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Μετά τις συνομιλίες που είχε σήμερα με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα στείλει στην Ουκρανία άλλα έξι αυτοκινούμενα πυροβόλα Caesar, επιπλέον των δώδεκα που της έχει ήδη παραδώσει. Ο γαλλικός στρατός έχει συνολικά λιγότερα από 80 τέτοια αυτοκινούμενα πυροβόλα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Λαγκάρντ στο Eurogroup: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο κατακερματισμού
G7: Συμφωνία για οικονομική βοήθεια 18,4 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελβετία: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν
- Τραμπ: Ο Στάρμερ παραιτείται, απέτυχε παταγωδώς σε μεταναστευτικό και ενέργεια
- Εϊάλ Ζαμίρ (αρχηγός στρατού Ισραήλ): Η Χεζμπολάχ έχει περιέλθει «σε πολύ δύσκολη θεση»
- Optima Bank και Morgan Stanley βλέπουν νέα άνοδο στις ελληνικές τράπεζες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.