• Κοινωνία

    Μακελειό στην εταιρεία Καρνέση στη Γλυφάδα: «Έγινε κάτι βαθύτερο, δεν ήταν η απόλυση που όπλισε τον 75χρονο», λέει ναυτιλιακός αναλυτής

    • NewsRoom
    Γιώργος Ξηραδάκης

    Γιώργος Ξηραδάκης


    Σοκαρισμένος για την τραγική έκβαση μιας «ιστορίας επιτυχίας της ελληνικής ναυτιλίας», δήλωσε, μιλώντας στο Ertnews (εκπομπή «Συνδέσεις»), ο ναυτιλιακός οικονομολόγος Γιώργος Ξηραδάκης, ο οποίος μίλησε και για το «καταδικαστέο κομμάτι» της υπόθεσης.

    «Η Μαρία πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι κι αυτό είναι το κομμάτι, το οποίο βεβαίως όλοι το καταδικάζουμε. Δεν πρέπει κανείς να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, αλλά έγινε κάτι βαθύτερο. Στον Πειραιά έχουμε σοκαριστεί, αλλά δεν το θεωρούμε το κίνητρο εργατικό, ότι η απόλυσή του 75χρονου όπλισε το χέρι του», ανέφερε.

    Πολλά πράγματα είδαν το φως της δημοσιότητας, όχι τώρα που έγινε το φονικό, αλλά και από τη διαμάχη μεταξύ των αδελφών στο παρελθόν, επεσήμανε στη συνέχεια ο αναλυτής εξηγώντας ότι μετά τον θάνατο του Προκόπη Καρνέση «τα πράγματα έγιναν πολύ στενάχωρα, αλλά αυτά δεν μας αφορούν», επεσήμανε ο αναλυτής.

    «Είναι τιμή για οποιονδήποτε να ξέρει τον Σπύρο Καρνέση, τον καπετάνιο. Όταν μιλούσε στα συνέδρια ήταν κάτι το αληθινά ναυτιλιακό», πρόσθεσε. Σχετικά με τις δύο αδερφές, ο κ. Ξηραδάκης είπε ότι κι αυτές ήταν φωτισμένες, η μια οικονομολόγος και η άλλη νομικός.

    «Ο άνθρωπος ο οποίος σκότωσε ήταν κομμάτι της οικογένειας επί 35-45 χρόνια»

    «Ήταν τόσα χρόνια μέσα στο σπίτι», είπε ο Γιώργος Ξηραδάκης για τον αιγυπτιακής καταγωγής 75χρονο που προκάλεσε το τριπλό φονικό στη Γλυφάδα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ενώ πρόσφατα είχε απολυθεί και είχε γίνει έξωση από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η εταιρεία.

     

    Γιώργος Ξηραδάκης
    Γιώργος Ξηραδάκης

     

    «Έβλεπες τον Σπύρο τον Καρνέση και ήταν πάντα μαζί ο Άρης. Απ’ ό,τι έμαθα, ο άνθρωπος αυτός βοηθούσε και πολύ την μητέρα των κοριτσιών και του Σπύρου και του Προκόπη. Ήταν ο επιστάτης όλης της οικογένειας. Του δώσανε ένα διαμέρισμα πέρα από το οίκημα που είχε στους Πεταλιούς. Είχε και ένα σπίτι στην Γλυφάδα για να μένει και του είχανε τάξει, ότι εκεί θα έμενε εφ’ όρου ζωής, μέχρι να φύγει και να επιστραφεί στην οικογένεια», είπε ο αναλυτής.

    «Κάποια στιγμή κάποιος πήγε και τον έδιωξε από εκεί»

    «Αυτό φάνηκε και πιθανότατα η εύκολη λύση για να πεις ότι όπλισε το χέρι ή το μυαλό του θόλωσε», συνέχισε ο Γιώργος Ξηραδάκης, τονίζοντας ότι ο 75χρονος επί της ουσίας δεν απολύθηκε.

    «Να σοβαρευτούμε κιόλας. Μπορεί να απολύθηκε από μία εταιρεία, αλλά συνέχισε να εργάζεται. Γιατί πώς πήγε στους Πεταλιούς ξανά; Απ’ ό,τι είπαν εκεί και ο δήμαρχος και όλοι, συνέχισε να παίρνει ένα μεροκάματο και να είναι μέλος της οικογένειας. Αλλά η μακαρίτισσα, η Μαρία Καρνέση, πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει», είπε ο κ. Ξηραδάκης μιλώντας, εκτός των άλλων, για αμαρτία.

    Προηγουμένως, ο Γιώργος Ξηραδάκης είχε περιγράψει μια οικογένεια που «για οποιονδήποτε μελετήσει την ελληνική ναυτιλία είναι case study για την επιτυχία του ελληνικού νεύρου που δημιούργησε τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής ναυτιλίας».

    Μίλησε εκτενώς για τα δύο αδέρφια, τον Προκόπη και το Σπύρο, ο ένας μηχανικός και ο άλλος οικονομολόγος-καπετάνιος, που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα.

    «Αυτό που κάνανε πάρα πολλοί Έλληνες καραβοκύρηδες. Έστησαν την εταιρεία τους το 1979 στις Φιλιππίνες, πρώτα μια εταιρεία με πληρώματα και στη συνέχεια μια «δαντέλα εταιρειών, μια δαιδαλώδης ανάπτυξη εταιρειών με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε».

    Διαβάστε επίσης:

    Γλυφάδα – μακελειό: Ο δολοφόνος ήταν μέλος στα διοικητικά συμβούλια δύο εταιρειών της οικογένειας Καρνέση – Αποκάλυψη mononews

    Γλυφάδα – Καρνέσης: Τι όπλισε το χέρι του «Αρη» και φτάσαμε στο μακελειό – Όλο το χρονικό της επίθεσης

    Σπύρος Καρνέσης: Βαριά συντετριμμένος από το μακελειό στη Γλυφάδα – Η ανακοίνωση του εφοπλιστή



    ΣΧΟΛΙΑ