• Κοινωνία

    Προφυλακιστέος ο 35χρονος YouTuber που κατηγορείται για κακοποίηση ΑμεΑ

    • NewsRoom


    Προφυλακιστέος κρίθηκε ο YouTuber, που είχε συλληφθεί για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη σε ΑμεΑ, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, απολογούταν επί δυο ώρες. Κατά πληροφορίες, στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος, κατάλαβε δηλαδή εκ των υστέρων το κακό που έχει προκαλέσει και σταμάτησε την παραγωγή και την προβολή αυτών των βίντεο, με πρωταγωνιστές άτομα με ειδικές ανάγκες από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

    Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί ο ισχυρισμός του ότι θεωρούσε πως ωφελούνταν τα άτομα αυτά, καθώς κέρδιζαν και χρήματα αλλά και αναγνωρισιμότητα.

    Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έβαζε το σπίτι του ή χρησιμοποιούσε για τα βίντεο αυτά ανήλικους – όπως είπε, το σπίτι του ήταν ανοιχτό.

    Ανέφερε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι σε αυτά τα βίντεο τα άτομα που πρωταγωνιστούσαν, ακόμα και άτομα με ειδικές ανάγκες, το έκαναν με τη θέλησή τους.

    Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν δυο άτομα που συμμετείχαν στα live stream βίντεο του 35χρονου, τα οποία δεν έχουν κάποια αναπηρία.

    Σύμφωνα με συνηγόρους του, πήγαν και ΑμεΑ να καταθέσουν αλλά δεν τους δέχτηκε η ανακρίτρια, γιατί απαιτείται παρουσία ψυχολόγου.

    Ο 35χρονος είχε το όνομα Hayate σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και φέρεται έναντι “παραγγελιών” που δεχόταν κατά τη διάρκεια της μετάδοσης και με κόστος που έφθανε μέχρι και 200 ευρώ, να κακοποιούσε άτομα με νοητική υστέρηση, προβολές που είχαν εκατομμύρια θεάσεις.

    Το βάναυσο “παιχνίδι” προέβλεπε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι κατά τη διάρκεια της, σε ζωντανό χρόνο, προβολής, οι θεατές μπορούσαν με ανάλογη πληρωμή να ζητήσουν όποια βαναυσότητα -ή “πρόκληση” κατά τον κατηγορούμενο- ήθελαν να δουν σε βάρος των αδύναμων συνανθρώπων τους.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, στις “προκλήσεις” περιλαμβάνονταν από εξυβρίσεις και προσβλητικές εκφράσεις έως βαριές σωματικές κακοποιήσεις.

    Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη υπόθεση ζωντανής προβολής κακοποίησης ατόμων σε αδυναμία που απασχολεί τις δικαστικές αρχές, καθώς έχει προηγηθεί η σύλληψη, τον περασμένο Νοέμβριο, 42χρονου στο Κερατσίνι με τον οποίο ο 35χρονος κατηγορούμενος φέρεται να είχε σχέσεις.

    Διαβάστε επίσης: 

    Μακελειό στη Γλυφάδα: Το προφίλ του 76χρονου «Αρη» που σκόρπισε το θάνατο – Είχε βαπτιστεί από την οικογένεια Καρνέση

    Ζεφύρι: Προφυλακιστέος ο 42χρονος Πακιστανός για τη σεξουαλική κακοποίηση 13χρονου αγοριού

    Συγκινεί η κόρη του Λεωνίδα Γρηγοράκου: Αισθάνομαι πολύ μόνη, πατέρα, δεν έπρεπε να φύγεις



    ΣΧΟΛΙΑ