• Κοινωνία

    Οι ανακοινώσεις για νέα περιοριστικά μέτρα

    • NewsRoom

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνέντευξη τύπου 5 υπουργών.

    Ειδικότερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκη, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος εξηγούν πώς θα κυκλοφορούμε από αύριο το πρωί.

    Οι δηλώσεις τους γίνονται μετά την ανακοίνωσης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για απαγόρευση μετακινήσεων των Ελλήνων πολιτών στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που θα λαμβάνονται με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

    Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει έως τις 6 Απριλίου και σε κάθε όχημα θα επιτρέπονται έως 2 άτομα.

    Επίσης ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η χώρους αναψυχής, παιδικές χαρές και πάρκα, ενώ θα υπάρχει περιορισμένη συχνότητα και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    Από τη μεριά του ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε πώς στο νέο ιστότοπο forma.gov.gr μπορεί να βρει κανείς και τα σχετικά έντυπα.

    Ποιες μετακινήσεις εξαιρούνται της απαγόρευσης:

    1) Η μετάβαση στην εργασία

    2) Η μετάβαση σε φαρμακείο ή στον γιατρό

    3) Η μετάβαση σε σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ, όπου δεν μπορεί να γίνει αποστολή προϊόντων

    4) Η μετάβαση γονέα για να δει τα παιδιά του σε περίπτωση διαζευγμένων ή σε διάσταση ζευγαριών

    5) Η βόλτα με κατοικίδιο



    ΣΧΟΛΙΑ