• Κοινωνία

    ΛΔ Κονγκο: 11 νεκροί από ποδοπάτημα σε συναυλία του Φάλι Ιπούπα στην Κινσάσα

    • NewsRoom

    πηγή: Reuters


    Έντεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν το Σάββατο, οι περισσότεροι από ασφυξία, σε ένα υπερπλήρες στάδιο της Κινσάσα, όπου έδινε συναυλία ο γνωστός Κονγκολέζος τραγουδιστής Φάλι Ιπούπα.

    Το Στάδιο των Μαρτύρων είναι χωρητικότητας 80.000 θεατών, όμως ήταν υπερπλήρες. Κάποιοι από τους θεατές πέρασαν δια της βίας στις θέσεις των επισήμων, ανέφεραν δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters που ήταν παρόντες στον χώρο.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι 10 από αυτούς από ασφυξία. Άλλοι επτά τραυματίστηκαν, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Ασέλο Οκίτο.

    Νωρίτερα, οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν εκτοξεύσει δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος στους δρόμους έξω από το στάδιο, όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες άνθρωποι για τη συναυλία.

    Ο Ιπούπα έχει γεννηθεί στην Κινσάσα αλλά είναι διάσημος όχι μόνο στη ΛΔ του Κονγκό αλλά και στην Ευρώπη και αλλού.

    Ο αριθμός των θεατών μέσα στο στάδιο ξεπερνούσε κατά πολύ εκείνον που θα μπορούσαν να ελέγξουν οι αστυνομικοί και το προσωπικό της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης.

    Το 2020 η γαλλική αστυνομία εκκένωσε τον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντε Λιόν στο Παρίσι, αφού κάποιοι άναψαν φωτιές στην περιοχή, πριν από μια προγραμματισμένη συναυλία του Ιπούπα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Νότια Κορέα: Θρήνος για την τραγωδία στη Σεούλ με τους 153 νεκρούς – Σε εθνικό πένθος η χώρα, απαντήσεις ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων

    Ρωσία: Τα drones στην Κριμαία χρησιμοποίησαν τον «ασφαλή διάδρομο» για τη μεταφορά των σιτηρών

    Μάικλ Γκόουβ: Οι Συντηριτικοί οφείλουμε μια συγγνώμη στον λαό για την εκλογή της Λιζ Τρας ως πρωθυπουργού



    ΣΧΟΛΙΑ