Κοινωνία

Κρούσμα κορονοϊού στο Μουσείο της Στοάς Αττάλου

  • NewsRoom


Θετικός στον νέο κορονοϊό βρέθηκε υπάλληλος που εργάζεται στο Μουσείο της Στοάς του Αττάλου, που βρίσκεται στη Ρωμαϊκή Αγορά, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, πρόκειται για εργαζόμενη του προσωπικού καθαριότητας, στους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Αγοράς, της Ρωμαϊκής Αγοράς και της Βιβλιοθήκης Αδριανού.

Κατόπιν τεστ κορονοϊού στο οποίο υποβλήθηκε σε Δημόσιο Νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό COVID-19. Στη συνέχεια, η ίδια ειδοποίησε την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και το Μουσείο έκλεισε για 14 ημέρες.

Σημειώνεται ότι τελευταία εργάσιμη μέρα της υπαλλήλου ήταν η Τρίτη 4 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τους προϊσταμένους της, η συγκεκριμένη υπάλληλος τηρούσε με ιδιαίτερη σχολαστικότητα όλα τα δέοντα μέτρα ασφαλείας και καθαριότητας.

Κατόπιν αυτού:

Το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί απολύμανση, τόσο στο Μουσείο, όσο και σε όλους τους χώρους (τουαλέτες, φυλάκια κλπ.).

Ακόμη, το σύνολο των εργαζομένων στους ανωτέρω χώρους θα υποβληθεί σε ελέγχους από τους ειδικούς του ΕΟΔΥ, οι οποίοι θα δώσουν και τις αναγκαίες οδηγίες για τα περαιτέρω.

Οι ανοιχτοί χώροι θα λειτουργούν κανονικά με αποκλεισμό -όταν χρειάζεται- των σημείων, στα οποία θα γίνονται οι απολυμάνσεις.


ΣΧΟΛΙΑ