• Κοινωνία

    Κορονοϊός – Βρετανία: Επεισόδια, συλλήψεις & τραυματίες στη διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων

    • NewsRoom

    Διαδήλωση κατά νέου lockdown στην Βρετανία


    Επεισοδιακή είναι η πολυπληθής διαδήλωση που διεξάγεται στο Λονδίνο, καθώς οι διαδηλωτές ήρθαν σε σύγκρουση με τους αστυνομικούς

    Παρέμβαση της αστυνομίας προκάλεσε η μη τήρηση μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού σε διαδήλωση που διοργανώθηκε στο Λονδίνο, με τους συμμετέχοντες να τίθενται κατά των νέων περιοριστικών μέτρων.

    Οι περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι που συμμετείχαν στην διαδήλωση δεν τήρησαν κανένα επιβεβλημένο μέτρο αυτοπροστασίας, καθώς δεν τηρούσαν ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους, ούτε φορούσαν μάσκες.

    Η αστυνομία παρενέβη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια και εντάσεις. Τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας είχαν ως αποτέλεσμα 10 άνθρωποι να συλληφθούν και 4 αστυνομικοί να τραυματιστούν και ορισμένοι από αυτούς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, τα επεισόδια ξέσπασαν γιατί οι αστυνομικοί επενέβησαν για να διαλύσουν το πλήθος στην Πλατεία Τραφάλγκαρ, επειδή δεν τηρούνταν τις συστάσεις για τις αποστάσεις και τη χρήση μάσκας. Από τους τέσσερις τραυματίες αστυνομικούς, οι δύο χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για νοσηλεία.

    Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και ο συνωμοσιολόγος Ντέιβιντ Ίκε, πρώην ποδοσφαιριστής και παρουσιαστής, ο οποίος στο παρελθόν υποστήριζε ότι ο κόσμος κυβερνάται από ερπετά και ότι τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην πραγματικότητα είναι σαύρες.

    Αξίζει να επισημανθεί ότι με την εφαρμογή των νέων μέτρων, επηρεάζονται περίπου 18 εκατομμύρια άνθρωποι. Μεταξύ άλλων, απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 6 προσώπων, ενώ παμπ και εστιατόρια θα κλείνουν στο εξής στις 10 το βράδυ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ