• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Σκληρό lockdown στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας – Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ

    • NewsRoom
    Νίκος Χαρδαλιάς

    Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας


    Έκτακτα μέτρα τίθενται σε ισχύ στο χωριό Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, καθώς η πληθώρα κρουσμάτων κορονοϊού προκάλεσε τον προβληματισμό της κυβέρνησης που έκανε λόγο για επιτακτική ανάγκη και σοβαρό κίνδυνο δημόσιας υγείας.

    Σε καραντίνα για επτά μέρες τίθεται με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας το χωριό Ραπτόπουλο, στα Άγραφα. Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι του χωριού τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό έως τις 15 Δεκεμβρίου.

    Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση να επιβληθεί σκληρό lockdown στο χωριό Ραπτόπουλο ελήφθη το βράδυ της Τετάρτης (09.12.2020) σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο θάλαμο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

    Οι αρμόδιες Αρχές έλαβαν υπόψη το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή του Δήμου Αγράφων της Π.Ε Ευρυτανίας και συγκεκριμένα στο χωριό Ραπτόπουλο, με αποτέλεσμα να καταλήξουν τελικά στην απόφαση εφαρμογής 7ημερης καραντίνας και κατ’ οίκον περιορισμού για τους κατοίκους του χωριού.

    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση: «Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, αποφασίσθηκε η λήψη περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».

    Έτσι, για τις επόμενες επτά ημέρες και έως τις 15 Δεκεμβρίου, λοιπόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, στο Ραπτόπουλο θα ισχύουν τα εξής:

    • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου τους.
    • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του χωριού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
    • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

    Επιπροσθέτως, στις 15 Δεκεμβρίου θα αποφασιστεί η άρση ή η παράταση των μέτρων.

    Η αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του χωριού Ραπτόπουλο.

    Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι, ενώ στο Ραπτόπουλο τα κρούσματα προφανώς είναι πολλά για να επιβληθεί καραντίνα, από τα τεστ που έκαναν οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στα κοντινά χωριά του δήμου Αγράφων (Γρανίτσα, Λεπιανά, Παλαιοκατούνα, Ιτέα Αγράφων, Δαφνούλα και Βούλπη) δεν εντοπιστήκαν θετικά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή, εκτός του συγκεκριμένου χωριού.

    Διαβάστε ακόμη:

    Την Παρασκευή η αποζημίωση έως 800 ευρώ σε 445.000 εργαζόμενους

    Νέο κύμα δισεκατομμυριούχων «γεννά» το εμβόλιο για τον κορονοϊό – Πόσα έχουν κερδίσει καθηγητές και CEO

    Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Aνοίγει η πλατφόρμα-Οι δικαιούχοι και οι εργασίες που επιδοτούνται

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ