Οικονομία

Την Παρασκευή η αποζημίωση έως 800 ευρώ σε 445.000 εργαζόμενους

WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Βρούτσης

Γιάννης Βρούτσης, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


Αύριο το βράδυ, όπως είχε γράψει το «Mononews», θα ξεκινήσει η αποπληρωμή επιπλέον 251,668 εκατ. ευρώ σε 445.365 δικαιούχους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή το μήνα Νοέμβριο, είτε σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή, είτε σε πληττόμενες.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα δοθούν 439,975 εκατ. ευρώ και σε 674.871 εργαζόμενους. Στην πληρωμή που θα πραγματοποιηθεί αύριο συμπεριλαμβάνονται και 14.736 περιπτώσεις υποβολών, που αφορούν σε ορθές επαναλήψεις δηλώσεων εργοδοτών (επανυποβολές δηλώσεων, διορθώσεις και συμπληρωματικές δηλώσεις).

Επίσης, εντοπίστηκαν 23.866 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν υπέβαλαν την απαιτούμενη δήλωση εργαζομένου αποδοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία και καλούνται να προβούν – όσοι φυσικά δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού – σε υποβολή δήλωσης στο ΕΡΓΑΝΗ, το οποίο παραμένει ανοικτό για να δέχεται δηλώσεις, ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενες πληρωμές.

Ακόμη, θα επανεξετασθεί το καθεστώς 9.602 εργαζομένων που εμφανίζονται στο σύστημα με πολλαπλή πλήρη απασχόληση, προκειμένου να ελεγχθεί εάν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης ευχαρίστησε το στελεχιακό δυναμικό του Υπουργείου Εργασίας και του Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ, που όλο αυτό το διάστημα κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλυφθεί με συνέπεια και ταχύτητα κάθε εργαζόμενος και επιχείρηση.

Επίσης, ευχαρίστησε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, μαζί με τους χιλιάδες οικονομολόγους-λογιστές για την πολύτιμη συνεργασία και τη συμβολή τους σε αυτή την εθνική προσπάθεια.

«Η κυβέρνησή μας αποδεικνύει συνεχώς, την αποτελεσματική και υπεύθυνη διαχείριση της κρίσης για την προστασία των ανέργων, των εργαζομένων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και τον μήνα Νοέμβριο το καινοτόμο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ έχει καταβάλει πληρωμές ποσών ύψους 2.520.005.028,88 ευρώ σε 3.429.710 δικαιούχους εργαζομένους και σε 185.605 επιχειρήσεις», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Διαβάστε ακόμη:

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Aνοίγει η πλατφόρμα-Οι δικαιούχοι και οι εργασίες που επιδοτούνται

Μασούτης: Καταβάλλει €3 εκατ. στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στα καταστήματα και τις αποθήκες

Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το λιανεμπόριο

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ