• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Οι 8 πόλεις που βρίσκονται σε συναγερμό – Έκτακτα μέτρα και αυξημένη εποπτεία

    • NewsRoom


    Καμία εικόνα βελτίωσης δεν διαφαίνεται στην Αττική, σε ό,τι αφορά στην εξάπλωση του κορονοϊού που «ταλαιπωρεί» την πρωτεύουσα όλο το τελευταίο διάστημα.

    Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο χθες ανακοινώθηκαν άλλα 175 κρούσματα, σε σύνολο 438 που ανιχνεύτηκαν συνολικά στη χώρα.

    Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε χθες ότι ειδικά ορισμένες περιοχές του λεκανοπεδίου εμφανίζονται ιδιαίτερα επιβαρυμένες, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι η Αττική είναι και πρέπει να παραμείνει μακριά από το ενδεχόμενο επιβολής ενός lockdown.

    Οι «κόκκινες» περιοχές της Αττικής

    Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, η περιοχή της Αθήνας με το μεγαλύτερο πρόβλημα μετάδοσης του κορονοϊού παραμένει το κέντρο της πόλης και κυρίως περιοχές όπου συνωστίζεται κόσμος σε πλατείες.

    Οι πλέον επιβαρυμένες περιοχές είναι:

    -το Κολωνάκι
    -το Μοναστηράκι
    -η περιοχή του Συντάγματος
    -ο Πειραιάς
    -το Περιστέρι

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε το πρωί της Τρίτης το Mega, επιβαρυμένες είναι και άλλες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας όπως:

    -η πλατεία Βικτωρίας
    -η περιοχή της Ομόνοιας
    -το Θησείο

    Αξίζει να σημειωθεί, επιπλέον, ότι στο Θησείο έγιναν χθες 340 rapid test κορονοϊού, όπου βρέθηκαν 8 θετικά δείγματα, ενώ μεγάλος αριθμός κρουσμάτων έχει καταγραφεί και στην πλατεία Βικτωρίας.

    Σήμερα, αναμένεται να βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ και στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα πραγματοποιήσουν τεστ κορονοϊού στους πολίτες που θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.

    Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας που έχει ενεργοποιήσει ο ΕΟΔΥ, η Αττική παραμένει στο επίπεδο 3.

    Ποιες ελληνικές πόλεις απειλούνται περισσότερο από την πανδημία

    Την ίδια ώρα που στην Αθήνα επικρατεί η ίδια ανησυχητική κατάσταση, ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προειδοποίησε για την επιδημιολογική εικόνα σε σχέση με τον κορονοϊό και σε άλλες περιοχές της χώρας.

    Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι γειτονιές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Ιωαννίνων βρίσκονται στο πορτοκαλί.

    Καμπανάκι κινδύνου σήμανε η αναφορά του αρμόδιου για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στην Θεσσαλονίκη. Η κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με παρόντα τον Σωτήρη Τσιόδρα, που προηγήθηκε της ενημέρωσης του Στέλιου Πέτσα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη. Για τον λόγο αυτό, ελήφθη η απόφαση να γίνει το απόγευμα σύσκεψη με τους Ζέρβα και Τζιτζικώστα.

    Όπως αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη κρίνεται σοβαρή, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού έχουν αυξηθεί σημαντικά. Τα επιδημιολογικά δεδομένα της πόλης και η υγειονομική επιβάρυνση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

    O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας προειδοποίησε ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό οδεύει για το επίπεδο 3 «πορτοκαλί», ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα γίνουν στοχευμένοι έλεγχοι, με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει συλλογική προσπάθεια για την αποφυγή του lockdown.

    Έκτακτα μέτρα στις Σέρρες

    Την ίδια ώρα, στις Σέρρες, ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα από τον δήμαρχο, λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού.

    Μεγάλη, ωστόσο, παραμένει η ανησυχία για τη Φιλιππιάδα στην Πρέβεζα, όπου κατεγράφη συρροή κρουσμάτων κορονοϊού μετά από κηδεία. Ανησυχία υπάρχει και στο Μέτσοβο.

    Στην Ελλασσόνα, κατεγράφησαν έξι κρούσματα κορονοϊού σε αθλήτριες του βόλεϊ και μπήκαν σε καραντίνα 150 άτομα!

    Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Κοζάνη βρίσκεται ήδη σε lockdown για τον κορονοϊό, ενώ στον ίδιο δρόμο βαδίζουν και τα Ιωάννινα, με πάνω από 230 ενεργά κρούσματα, όπως ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψή του στο Σάββατο.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ