• Κοινωνία

    Κορονοϊός- 24χρονη μητέρα θετική στον ιό: «Βλέπω το μωρό από φωτογραφίες»

    Νοσοκομείο “Αττικόν”


    Πώς βιώνει τις πρώτες της στιγμές με το μωρό της αποκάλυψε η γυναίκα που γέννησε πριν τρεις ημέρες στο Αττικόν, έχοντας διαγνωστεί με τον κορονοϊό

    Η 24χρονη γυναίκα που πριν από τρεις ημέρες έφερε στον κόσμο το τρίτο της παιδί, έχοντας διαγνωστεί με τον κορονοϊό μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το πώς βιώνει αυτές τις πρώτες ημέρες ζωής του μωρού της υπό τις συνθήκες του κορονοϊού.

    Η νεαρή γυναίκα διαγνώστηκε θετική στον νέο ιό στις 18 Μαρτίου και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας εισήχθη στο νοσοκομείο προκειμένου να γεννήσει. Τελικά, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο ωστόσο δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κρατήσει στην αγκαλιά της και, όπως αποκάλυψε, το βλέπει μόνο από φωτογραφίες.

    Το βρέφος, μετά τις απαραίτητες εξετάσεις που του έγιναν, διαπιστώθηκε ότι είναι αρνητικό στον νέο κορονοϊό. Μάλιστα, η ιστορία της γυναίκας έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη να επικοινωνεί τηλεφωνικά μαζί της, ώστε να τη συγχαρεί για το ευχάριστο γεγονός.

    Ξεχωριστή αναφορά στην περίπτωση της γυναίκας έκανε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Και μέσα στις δυσκολίες, γεννήθηκε η ελπίδα».

    Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η 24χρονη περιέγραψε τα εξής:

    «Είμαι πολύ καλά. Περιμένω πότε θα βγω. Δεν είχα συμπτώματα, οπότε δεν πίστευα ότι το μωρό θα έχει τον ιό. Δεν ξέρω ακόμα πότε θα βγω από το νοσοκομείο. Είχα πονόλαιμο, μία φορά έκανα 37.2 και από τότε είμαι πολύ καλά. Ενημερώθηκα Τετάρτη πρωί ότι έχω κορονοϊό και Τετάρτη μεσημέρι μπήκα για να γεννήσω», είπε η 24χρονη μητέρα στην εκπομπή «Μαζί σου».

    «Πιστεύω στον Θεό, ήμουν πολύ δυνατή, σκεφτόμουν θετικά και όλα πήγαν καλά. Δεν ξέρω πώς κόλλησα. Έμενα σπίτι, αλλά πήγαινα μόνο στο νοσοκομείο για να με δει ο γιατρός. Ο σύζυγός μου δεν έχει σύμπτωμα, δεν έχει κάνει το τεστ, κάθεται σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους και μας περιμένει σπίτι».

    «Δεν πήρα αγκαλιά το μωρό. Μου το έδειξαν από μακριά. Δεν έχω επαφή, το βλέπω από φωτογραφίες. Όλοι μας στηρίζουν, προσπαθώ να είμαι καλά ψυχολογικά. Περιμένουμε να τελειώσει όλο αυτό και να πάμε σπίτι».

    Αξίζει, μάλιστα, να αναφερθεί ότι Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ένα δώρο στην 24χρονη, η οποία έκανε ειδική αναφορά σε αυτό. Όπως είπε, ήταν «ένα διακοσμητικό για το παιδί. Τον ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ και τους γιατρούς και όλο τον κόσμο που μας στηρίζουν».



    ΣΧΟΛΙΑ