• Κοινωνία

    Κωνσταντίνος Κατσίφας: Συνεχίζεται το μαρτύριο της οικογένειας, μια εβδομάδα μετά τον θάνατό του

    • NewsRoom
    Κωνσταντίνος Κατσίφας

    Κωνσταντίνος Κατσίφας


    Μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τα πυρά της Αλβανικής Αστυνομίας, η οικογένεια του συνεχίζει να τραβά το δικό της μαρτύριο, με τις Αλβανικές Αρχές να αρνούνται να παραδώσουν τη σορό του.

    Οι Αλβανοί επικαλούνται για την κωλυσιεργία τη συνεχιζόμενη έρευνα από την εισαγγελία σοβαρών εγκλημάτων στα Τίρανα. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για πόσο θα συνεχιστεί η άρνησή τους να παραδώσουν στην οικογένεια τη σορό.

    Μάλιστα, η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα αναγκάστηκε να άλλαξε δικηγόρο και να  αναθέσει την εκπροσώπηση της στην Ελλάδα στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο. Παραλλήλως, ένα νομικό γραφείο στα Τίρανα παρίσταται ως εκπρόσωπος της οικογένειας Κατσίφα ενώπιον της αλβανικής δικαιοσυνης, καθώς για νομικές ενέργειες στην Αλβανία πρέπει να κινητοποιηθεί δικηγόρος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στη χώρα.

    Επτά ημέρες μετά τον φόνο του 35χρονου από Αλβανούς κομάντος στους Βουλιαράτες , η κατάσταση περιπλέκεται μέρα με την ημέρα. Οι Αλβανοί δεν έχουν επιστρέψει ακόμη τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα για να γίνει η ταφή επικαλούμενοι τη συνεχιζόμενη έρευνα από την εισαγγελία σοβαρών εγκλημάτων στα Τίρανα.

    Η στάση των αλβανικών Αρχών μοιάζει αλλοπρόσαλλη, καθώς τις πρώτες μέρες μετά τον φόνο, ήταν οι ίδιοι που ζητούσαν από την οικογένεια να παραλάβει για τη ταφή το σώμα, την ώρα που εκείνη ζητούσε την εξέταση του από Έλληνα πραγματογνώμονα. Μάλιστα, όταν τελικά επιτράπηκε, μόλις για 5 λεπτά, οι Αλβανοί επέτρεψαν στον Έλληνα ιατροδικαστή να κάνει απλά έναν οπτικό έλεγχο στον νεκρό για 5 λεπτά. Εκεί διαπιστώθηκε πως ο Κατσίφας είχε δεχθεί δυο βολές στην καρδιά, ωστόσο οι Αλβανοί είχαν πλύνει και είχαν ράψει τα τραύματά του, γεγονος που δεν επέτρεπε ενδελεχή διακρίβωση των συνθηκών της ανθρωποκτονίας. Στη συνέχεια, αντί να αποδοθεί στην οικογένειά του, η σορος του Κατσίφα μεταφέρεται στα Τίρανα όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συγκλονίζει η μητέρα του Κ. Κατσίφα: «Θέλω το παιδί μου εδώ» (video)



    ΣΧΟΛΙΑ