• Κοινωνία

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης η προστασία των πανεπιστημίων

    • NewsRoom
    Αlpha Bank, Viva Wallet: Υπόθεση για δύο η κάρτα Freedom Pass

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Ολοκληρώθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης το υπουργικό συμβούλιο  στο οποίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων, σημειώνοντας ότι «η προστασία των πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».

    Επίσης τοποθετήθηκε και για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid τονίζοντας ότι η Ελλάδα «εντάσσεται στο πρώτο κύμα των χωρών που ενεργοποιούν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid. Δηλώνει την ετοιμότητά για ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συνεργάστηκαν προκειμένου μία ιδέα η οποία είχε πρώτα διατυπωθεί από την ελληνική κυβέρνηση πριν από κάποιους μήνες να γίνει αυτή τη στιγμή πράξη και η Ελλάδα να είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του σημαντικού ψηφιακού εργαλείου.

    Και πιστεύω ότι σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών και την σταθερή πτωτική πορεία των κρουσμάτων και των νέων εισαγωγών, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το πώς θα πάνε τα πράγματα το καλοκαίρι».

    Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, οι αρμόδιοι υπουργοί ανέπτυξαν τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης παρουσίασαν την κωδικοποίηση νομοθεσίας που αφορά στην α) προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, β) χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, γ) νησιωτική πολιτική που αποτελούν τους πρώτους τρεις κώδικες που έχουν ολοκληρωθεί.

    Προηγήθηκε σύντομη εισήγηση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης, Γεωργίου Σταυρόπουλου, αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας επί τιμή για το έργο της Επιτροπής Κωδικοποίησης που καλύπτει τη νομοθετική ύλη αρμοδιότητας όλων των υπουργείων.

    Διαβάστε ακόμα:

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα Χανιά ο πρωθυπουργός για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης να καταστεί μόνιμο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

    Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσει το συντομότερο δυνατόν ένα νέο πλέγμα ισχυρών κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας»

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ