Κοινωνία

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι σήμερα

  • NewsRoom
καιρός


Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός για σήμερα. Βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

ΑΤΤΙΚΗ

Αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 και κατά τόπους στη Θεσσαλία έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί, 6 με 7 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τις απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς στα ορεινά της Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5, πρόσκαιρα στο Αιγαίο και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.